Kvietimas į spaudos konferenciją

Rietavas vėl pirmasis Lietuvoje

Kviečiame Jus š.m. rugsėjo 16 d. 11.00 val. į Rietavo turizmo ir verslo informacijos centre, Parko g. 5, Rietave organizuojamą tarptautinio projekto „Low Carbo Logistic“ baigiamąją spaudos konferenciją ir rezultatų pristatymą.

Lietuva iki šiol neturi aiškaus suderinto veiksmų plano, todėl Rietavas – pateisindamas miesto inovatoriaus vardą – yra pirmoji savivaldybė savarankiškai ėmusis iniciatyvos vykdyti ES įpareigojimus realiai veiksmais. Drauge su tarptautiniais projekto partneriais iš Švedijos, Vokietijos ir Lenkijos Rietave įgyvendinta visa eilė veiklų, apklausų, susitikimų, nuomonės tyrimo ir formavimo priemonių skatinant mažos emisijos „Low carbon“ draugišką aplinkai logistiką miestų centruose ar apgyvendintose vietovėse. Dideli darbai pradedami mažais žingsniais, todėl šalia šviečiamosios ekspertinės projekto veiklos, Rietavo miesto savivaldybė įsigijo viešosioms reikmėms skirtą ekologišką lengvąjį krovininį transportą, taip kurdama precedentą ir gerąją patirtį, bei skatindama analogiškas iniciatyvas įgyvendinti ir kitose Lietuvos savivaldybėse bei joms pavaldžiose institucijose.

Spaudos konferencijos metu bus pristatyta vykdyto projekto apimtis, tarptautinių partnerių ir Rietavo pasiekimai, pasidalinta CO2 emisijų mažinimo perspektyvomis ateičiai.

Konferencijoje taip pat apžiūrėsime ir išbandysime moderniausiais technologiniais sprendimais aprūpintą išmanų hibridinį (Intelligent Plug in Hybrid) krovininį automobilį (3,5 tonų kategorija) Iveco Daily varomą pakraunamu elektriniu ir alternatyviai dyzeliniu varikliais skirtą Rietavo seniūnijos ir visos bendruomenės reikmėms.

Konferencijos trukmė iki 2 val.

Konferencijoje kviečiame dalyvauti žiniasklaidos, savivaldos, verslo atstovus ir bendruomenės narius besidominčius aplinkai draugiška logistika.

Kontaktai pasiteiravimui: +370 699 17716, Laima Dockevičienė

Parašykite komentarą