Diskusija „Įstatymo galia ar galios įstatymas?“ su Marietje Schaake, Thomas Lohninger ir kitais – tiesioginė transliacija rugsėjo 19 d. nuo 19.00 val. (20.00 val. Lietuvos laiku) iš Vienos

  • Schaake, iki 2019 m. liepos ėjusi Europos Parlamento narės pareigas, neseniai tapo JAV Stanfordo universiteto Kibernetinės politikos centro tarptautinės politikos direktore bei to paties universiteto Antropocentrinio dirbtinio intelekto centro mokslo darbuotoja tarptautinės politikos srityje.

Rugsėjo 19 d. M. Schaake skaitys pagrindinį pranešimą, o vėliau dalyvaus diskusijoje, kuri vyks Taikomųjų menų muziejuje Vienoje. Naujųjų technologijų reguliavimo pradininkė užduos šiuos klausimus:

  • Kaip galime padėti Europos Sąjungai tapti pasauline technologijų valdymo galiūne?
  • Kodėl normos ir standartai gali tapti efektyviausiu rytojaus Europos Sąjungos problemų sprendimų raktu?
  • Kaip galime užtikrinti, kad skaitmeninėse srityse bus gerbiamos pagrindinės ir žmogaus teisės ir kad dirbtinis intelektas prisidės prie tolesnės demokratijos plėtros?

Renginys vyks anglų kalba ir bus transliuojamas tiesiogiai svetainėje https://erstestiftung.streaming.at/20190919.

Programa:

19.00 val.      Pasveikinimas, po kurio muzikinį kūrinį atliks Rupert Huber (fortepijonas)

19.45 val.      Marietje Schaake pranešimas

20.30 val.      Diskusija, kurioje dalyvaus:

  • Lucy Bernholz, Stanfordo universiteto Filantropijos ir pilietinės visuomenės centro vyresnioji mokslo darbuotoja
  • Joanna Goodey, Europos Sąjungos pagrindinių teisių agentūros Laisvių ir teisingumo departamento vadovė Vienoje
  • Krzysztof Izdebski, fondo „ePaństwo Foundation“ politikos direktorius Varšuvoje
  • Thomas Lohninger, asociacijos „epicenter.works“ vykdomasis direktorius Vienoje

Pirmininkė: Verena Ringler, renginio „Tipping Point Talks“ kuratorė

Diskusija „Galimybės“ – tai trečioji ERSTE fondo renginių serijos „2019 Tipping Point Talk“ diskusija. Anksčiau pranešimus jau skaitė Francis Fukuyama ir Timothy Snyder. Minėti renginiai – tai ERSTE fondo indėlis 2019 m. minint banko „Erste Bank der oesterreichischen Sparkassen” 200-ąsias įkūrimo metines Austrijoje. Kuratorė – Verena Ringler.

Apie ERSTE fondą

ERSTE fondas, pagrindinis „Erste Group“ akcininkas, užtikrina nepriklausomą vienos didžiausių Vidurio, Rytų ir Pietryčių Europoje finansinių paslaugų teikėjų ateitį. Kaip privatus Austrijos taupomųjų bankų fondas, ERSTE fondas siekia skatinti bendrą gerovę ir dalį savo dividendų investuoja į regioną, kuriame „Erste Group“ yra sutelkusi savo veiklą. Fondo tikslas – stiprinti pilietinę visuomenę, investuoti į socialines inovacijas ir skatinti šiuolaikinę kultūrą Europoje.

www.erstestiftung.org

www.mak.at

Kontaktinė informacija užklausoms:

„Tipping Point Talks“ atstovas komunikacijai: Thomas Goiser +43 664 2410268 thomas@goiser.at ERSTE fondo atstovė komunikacijai: Maribel Königer +43 664 8385341 maribel.koeniger@erstestiftung.org

Parašykite komentarą