Prezidentas su profesinių sąjungų ir verslo asociacijų atstovais aptarė siūlymus gerovės valstybei kurti

Trečiadienis, rugsėjo 18 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda susitiko su profesinių sąjungų ir verslo asociacijų atstovais. Susitikime aptartos Prezidento Seimui teikiamos bei profesinių sąjungų ir asociacijų siūlomos iniciatyvos, kuriomis siekiama spartinti gerovės valstybės kūrimą.

Susitikime su profesinių sąjungų atstovais aptartos joms aktualiausios Prezidento iniciatyvos dėl papildomų poilsio dienų darbuotojams, viešųjų pirkimų įstatymo pakeitimai, skatinantys socialinį dialogą tarp darbuotojų ir darbdavių.

Susitikęs su verslo asociacijų atstovais, šalies vadovas pabrėžė, kad įgyvendinant gerovės valstybės viziją būtini sprendimai skurdo ir nelygybės mažinimui, finansinio aprūpinimo didinimui bei gyvenimo kokybės gerinimui per viešojo sektoriaus efektyvinimą, taip pat švietimo bei sveikatos paslaugų kokybės užtikrinimą.

Šalies vadovas išklausė verslo asociacijų pasiūlymus dėl įstatyminio reglamentavimo gerinimo didinant šalies ekonomikos potencialą, skatinant verslumą, investicijas, darbo vietų kūrimą ir stiprinant kapitalo saugumo institutą.

Šalies vadovas pabrėžia, kad gerovės valstybės kūrimas turi tapti solidariu ir bendru telkiančiu darbu, todėl ketina toliau tęsti aktyvų ir konstruktyvų bendradarbiavimą su profesinėmis sąjungomis ir verslo asociacijomis.

Parašykite komentarą