Pirmą kartą Lietuvoje tarptautiniai virusologijos mokymai

Pirmą kartą Lietuvoje šį ketvirtadienį Vilniuje prasideda tarptautiniai virusologijos mokymai, į kuriuos atvyko per 200 virusų sukeliamų ligų specialistų iš įvairių Europos šalių. Mokymus organizuoja tarptautinė organizacija „Virusologijos mokymai“, bendradarbiaujant su Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centru bei Lietuvos infektologų draugija.

Mokymų programa parengta tarptautinių ir regiono užkrečiamųjų ligų virusologijos lyderių, atsižvelgiant į šalių poreikius bei  mokslo pasiekimus. Šiuose mokymuose daugiausia pranešimų bus skiriama hepatitų ir žmogaus imunodeficito viruso infekcijų paplitimui, diagnostikos ir gydymo naujovėms. Mokslininkai, specialistai-praktikai diskutuos apie naujus minėtų infekcijų iššūkius įvairiose šalyse bei dalinsis pasiekimais, gerąja praktika.

„Tarptautiniais mokymais siekiama ne tik pasidalinti mokslo ir praktikos naujovėmis, bet ir skatinti įvairių šalių mokslininkus, medikus ir gretutinių sričių specialistus bendrauti, bendradarbiauti bei kurti bendrus projektus, siekiant mažinti gyventojų sergamumą“, – teigė mokymų organizacinio komiteto pirmininkas, Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro direktorius, profesorius, medicinos mokslų daktaras Saulius Čaplinskas.

Mokymai yra akredituoti Europos akreditavimo tarnybos (EACCME). Visiems dalyviams, išklausiusiems pilną dviejų dienų mokymų programą, bus išduodami tarptautiniai mokymų pažymėjimai, suteikiantys 9 Europos CME kreditus.

Mokymų programą galima rasti čia

Parašykite komentarą