Seime – konferencija „25 metai tarptautinėse operacijose: kaip tampama sąjungininkais“

Renginio tipas: Konferencija
Renginio data: Penktadienis, 2019 m. rugsėjo 20 d.
Renginio pradžia: 08:45
Renginio vieta: Konstitucijos salė (Seimo I r., III a.)

2019 m. rugsėjo 19 d. pranešimas žiniasklaidai

  

Rugsėjo 20 d., penktadienį, 8.45 val. Konstitucijos salėje (Seimo I rūmai) vyks konferencija „25 metai tarptautinėse operacijose: kaip tampama sąjungininkais“.

Konferencijos tikslas – įvertinti, kaip sprendimai pradėti dalyvauti tarptautinėse operacijose prisidėjo prie Lietuvos kariuomenės kūrimo ir tobulėjimo, kaip pasikeitė saugumo aplinkos vertinimas po stojimo į tarptautines organizacijas ir kt. Vykstančiose diskusijose bus pabrėžta Lietuvos kariuomenės dalyvavimo tarptautinėse operacijose ir misijose svarba bei aptarti artimiausi iššūkiai.

Konferencijoje bus atkreiptas dėmesys į istorinę retrospektyvą, o taip pat į tarptautinių operacijų ateitį saugumo architektūroje, akcentuojant Lietuvos prioritetus praeityje ir ateityje.

Konferencija sukvies dalyvius, prisidėjusius prie sprendimų dalyvauti tarptautinėse operacijose priėmimo (buvę krašto apsaugos ministrai, Lietuvos kariuomenės vadai), asmenis, šiuo metu atsakingus už dalyvavimo tarptautinėse operacijose įgyvendinimą (Seimo nariai, Krašto apsaugos ministerijos, Lietuvos kariuomenės Gynybos štabo pareigūnai), analitikus, akademinės bendruomenės atstovus.

Pridedama konferencijos programa.

Parašykite komentarą