Prezidentė išvyko į JT Generalinės Asamblėjos savaitės renginius

Pirmadienis, rugsėjo 23 d. (Vilnius). Prezidentė Dalia Grybauskaitė išvyko į Niujorką (JAV), į Jungtinių Tautų (JT) Generalinės Asamblėjos metu vyksiantį „Concordia“ organizacijos aukščiausio lygio metinį susitikimą, kuris rengiamas bendradarbiaujant su Moterų politikos lyderių (WPL) organizacija ir Pasaulio moterų lyderių taryba (CWWL). 

Prezidentė, viena iš nedaugelio moterų šalies vadovių, 10 metų ėjusi prezidento pareigas ir penkerius metus vadovavusi Pasaulio moterų lyderių tarybai, į „Concordia“ forumą kviečiama kaip garbės viešnia. Viename iš forumo renginių D. Grybauskaitė sakys kalbą.  

Niujorke Prezidentė taip pat susitiks su Jungtinių Tautų lyčių lygybės ir moterų įgalinimo padalinio (UN Women) vadove Phumzile Mlambo-Ngcuka, Moterų politikos lyderių organizacijos steigėja ir prezidente Silvana Koch-Mehrin, Pasaulio moterų lyderių tarybos narėmis.

Prezidentė nuolat skyrė ypatingą dėmesį moterų įgalinimo klausimams ir skatino jas imtis aktyvaus vaidmens politikoje ir visuomenės gyvenime.

Parašykite komentarą