VŠT vadovas Gerimantas Bakanas išrinktas LŠTA tarybos nariu

Lietuvos šilumos tiekėjų asociacijos neeilinis ataskaitinis narių susirinkimas vienbalsiai išrinko AB Vilniaus šilumos tinklai generalinį direktorių Gerimantą Bakaną nauju Tarybos nariu.

„Šilumos ūkyje yra nemažai klausimų, kuriuos turime spręsti drauge, pasitelkę savo kompetencijas ir centrinio šildymo įmonių patirtį. Džiugu, kad pastaraisiais metais matomas akivaizdus proveržis asociacijos veikloje jos prezidento Valdo Lukoševičiaus dėka. Esu tikras, kad mūsų įmonė, kaip asociacijos steigimo iniciatorė ir stambiausias narys pagal veiklos apimtis ir finansinį indėlį, sustiprins LŠTA vaidmenį ir padidins jos iniciatyvų pagreitį“, – sako VŠT vadovas Gerimantas Bakanas.

Pasak jo, efektyvesnis šilumos ūkio valdymas, geresnių sąlygų šilumos vartotojams kūrimas, Europos Sąjungos finansavimo galimybių panaudojimas, šilumos ūkio modernizavimo galimybes ir kiti klausimai gali būti sprendžiami aktyviai ir konstruktyviai bendradarbiauti su valdžios institucijomis, atvirai bendraujant su visuomene.

LŠTA veikia nuo 1998 m., tai savanoriška šilumos tiekimo įmonių, organizacijų ir kitų asocijuotų energetikos struktūrų bei šilumos tiekimo srityje veikiančių atskirų subjektų interesams atstovaujanti organizacija.  Asociacija vykdo savo veiklos programą, atstovaudama jos narių interesams, dalyvaudama visų lygių valstybės valdymo institucijų teisėkūros procedūrose, teikdama pastabas ir pasiūlymus teisės aktų projektams. Vienas iš LŠTA veiklos prioritetų – energijos vartojimo efektyvumo skatinimas mažinant vartotojų išlaidas už šildymą.

VŠT narystė LŠTA prasidėjo nuo organizacijos įkūrimo. 2017 m. pavasarį, VŠT susigrąžinus sostinės šilumos ūkį iš buvusio nuomininko ir pradėjus vykdyti savo veiklą, bendrovė aktyviai įsitraukė į asociaciją, stiprindama jos vaidmenį šilumos tiekimo sektoriuje.

Apie VŠT
Šilumos ir karšto vandens tiekimo įmonė Vilniaus šilumos tinklai savo paslaugas teikia daugiau kaip 200 tūkst. sostinės namų ūkių bei organizacijų. VŠT veikla prasidėjo 1958 m. Šiuo metu 99,4 proc. bendrovės akcijų priklauso Vilniaus miesto savivaldybei. Bendrovė rūpinasi patikimu ir kokybišku šilumos gamybos ir karšto vandens tiekimu ekonomiškai pagrįstomis kainomis, diegia modernias ir efektyvias klientų aptarnavimo praktikas.

Parašykite komentarą