Virpanti širdis – pavojus galvai

Renginio tipas: Spaudos konferencija
Renginio data: Penktadienis, 2019 m. rugsėjo 27 d.
Renginio pradžia: 11:00
Renginio vieta: BNS konferencijų salėje

Maloniai kviečiame Jus į spaudos konferenciją „Virpanti širdis – pavojus galvai“, skirtą rugsėjo 29-ąją minimai Pasaulinei širdies dienai. Konferencija vyks š. m. rugsėjo 27 d. 11 val. BNS spaudos konferencijų salėje adresu Saltoniškių 9B, Vilnius.

Vis dirbame, lekiame, skubame gyventi, pamirštame atsipūsti, nemokame susidoroti su stresu, o visa tai labiausiai jaučia mūsų širdis – ji ima virpėti. Nors prieširdžių virpėjimas – vyresnio amžiaus žmonių liga, jis vis dažniau ima varginti jaunesnius, darbingus žmones. Prieširdžių virpėjimu sergantiems asmenims yra 5–6 didesnė rizika patirti insultą, mat dėl fiziologinių žmogaus ypatybių širdyje susidaręs krešulys gali nukeliauti į galvos smegenis ir ten užkimšti kraujagyslę. Deguonimi nebeaprūpinamos smegenų ląstelės greitai žūva, dėl to žmogus gali mirti ar likti neįgalus. Dėl to kenčia ne tik patys ligoniai – jie tampa našta artimiesiems bei visuomenei.

Mokslininkai yra sukūrę priemonių, kurios padeda prieširdžių virpėjimu sergantiems žmonėms išvengti sunkiausios komplikacijos – insulto. O štai, kad būtų skirtas veiksmingas gydymas, jie, kaip Eglė žalčių karalienė iš lietuviškų mitų, turi „sunešioti devynias poras klumpių“. Tad neretai gyventi dar norintys žmonės perka juos savo lėšomis ir taip „taupo“ sveikatos biudžeto lėšas. Pasikabėkime apie tai.

Preliminari programa:

  • Gydytojas kardiologas prof. habil. dr. Audrius Aidietis: Negydomo ar netinkamai gydomo prieširdžių virpėjimo pasekmė – insultas.
  • Gydytoja kardiologė doc. dr. Jūratė Barysienė: Šiuolaikinio gyvenimo rezultatas – prieširdžių virpėjimo epidemija.
  • Fizinės medicinos ir reabilitacijos gydytojas prof. Raimondas Savickas: Insultas dėl prieširdžių virpėjimo – didelį invalidumą sukelianti liga.
  • Šeimos gydytojas Valerijus Morozovas: Prieširdžių virpėjimo gydymą apsunkina absurdiški valdininkų sprendimai.
  • Klausimai-atsakymai.

Kilus klausimams, kreipkitės į Jūratę Saveikienę (tel. +370 698 865 12, el. p.: jurate@medinfocentras.lt)

Maloniai kviečiame dalyvauti! 

Parašykite komentarą