Siūloma tikslinti Seimo laikinųjų tyrimo komisijų sudarymo teisinį reglamentavimą

 

Seimas po pateikimo nusprendė pradėti svarstyti Seimo laikinųjų tyrimo komisijų sudarymo tvarkos pakeitimus.

Seimo laikinųjų tyrimo komisijų įstatymo pataisų projektu Nr. XIIIP-3833 siūloma keisti nuostatas, reglamentuojančias, kas gali sudaryti laikinąsias komisijas. Šiuo metu įstatyme įtvirtinta, kad komisijos niekada negali sudaryti vienos frakcijos atstovai. Siūloma tai keisti, nustatant, kad komisijos niekada negalėtų sudaryti tik Seimo daugumos ar tik Seimo mažumos atstovai.

Taip pat siūloma, kad komisijos tiriamas klausimas ir darbo trukmė būtų nustatomi Seimo nutarimu, kuris būtų priimamas, jeigu už tai balsuotų daugiau kaip 1/2 visų Seimo narių. Toks pat reikalavimas dėl balsų skaičiaus būtų nustatomas balsuojant dėl Seimo nutarimo suteikti Laikinosios tyrimo komisijos įgaliojimus Seimo komitetui ar nuolat veikiančiai Seimo komisijai bei tvirtinant komisijos išvadas (šiuo metu galiojančiame įstatyme balsuojančių skaičius nėra reglamentuojamas).

Projektui po pateikimo pritarė 42, prieš balsavo 3, susilaikė 31 Seimo narys. Pagrindiniu šio klausimo svarstyme paskirtas Teisės ir teisėtvarkos komitetas. Projektą Seimo posėdyje siūloma svarstyti gruodžio 17 d.

Parašykite komentarą