„M. V. Wool“ žuvų produktai – žmonių sveikatai grėsmės nekelia ir atitinka normas

Estijos kompanija „M. V. Wool“, produktus tiekianti ir Lietuvos bei Latvijos rinkoms, patvirtina, kad jos žuvų produktai visada atitiko Europos Sąjungos normas ir, kad jie visiškai nekenkia žmonių sveikatai. Šių metų pavasarį pradėjusi glaudžiai bendradarbiauti su Estijos Maisto ir veterinarijos tarnyba, bendrovė nustatė visiško listerijos bakterijos netoleravimo reikalavimus. Per pastaruosius šešis mėnesius paimti mėginiai patvirtina, kad įmonės produkcija visiškai atitinka nustatytas normas.

„Nuo 2019 metų kovo bendrovė „M. V. Wool“ yra dažniausiai tikrinama Estijos maisto pramonės įmonė – Maisto ir veterinarijos tarnyba tikrina visą mūsų pagamintą produkciją. Nuo 2019 m. balandžio 1 d. paėmėme per 600 mėginių listerijų (Listeria moncytegenese) kiekiui gaminiuose nustatyti. Mėginiai buvo imami paskutinę prekių galiojimo dieną (buvo tikrinama, kiek žuvies produktai išlieka švieži). Šiandien galime pasakyti, kad visi mėginiai visiškai atitiko ES nustatytas normas. Taigi, mes parodėme, kad, laikantis gamintojo nustatytų produkcijos saugojimo sąlygų, ją galima saugiai vartoti visą jos galiojimo laiką“, – teigė bendrovės „M. V. Wool“ vadovas Mati Vetevool.

„ES leidžiamas listerijų kiekis – ne daugiau kaip 100 vienetų (Lm KSV/g). Birželį Europos maisto saugos tarnybos (EFSA) paskelbtoje ataskaitoje nurodyta, kad „M. V. Wool“ patalpose nuo praėjusių metų paimtuose mėginiuose šis rodiklis nesiekė 10 vienetų, o poroje mėginių jis buvo lygus 40 vienetų. Nustatytas normas viršijantys rodikliai buvo nustatyti Prancūzijos mažmeninės prekybos įmonėje (400 vienetų) ir Danijos didmeninės prekybos įmonėje (daugiau kaip 570 vienetų). Abiem atvejais kompanija turi dokumentus, įrodančius, kad buvo pažeisti produkcijos laikymo temperatūros reikalavimai ir problema kilo būtent tolesnėje produkcijos laikymo grandyje“, – pridūrė M. Vetevool.

Maisto ir veterinarijos tarnyba atkreipė Prancūzijos ir Danijos kompetentingų institucijų dėmesį į tai, kad produkcijos laikymo temperatūros reikalavimus pažeidė būtent minėtos įmonės.

Grąžina tiekėjams reikalavimų neatitinkančias žalias žuvis

Kompanija kruopščiai kontroliuoja bakterijų kiekį žaliose žuvyse oficialiai akredituotose maisto laboratorijose. Pavyzdžiui, rugsėjo 16 dieną „M. V. Wool“ informavo Maisto ir veterinarijos tarnybą apie tai, kad bendrovė grąžino vienai Suomijos žuvų fermai apie penkias tonas iš jos gautos reikalavimų neatitinkančios žaliavos ir įtraukė šią fermą į savo juodąjį sąrašą.

„Tai jau ne pirmas kartas, kai įsigytos žalios žuvys neatitiko reikalavimų, todėl derėtų atidžiau tikrinti, ar Suomijos ir Norvegijos žuvų fermų produkcija atitinka reikalavimus, nes nekokybiška žaliava ant vartotojų stalo gali patekti per įvairias žuvų perdirbimo įmones“, – pastebi M. Vetevool.

„M. V. Wool“ produktų kokybę patvirtina sertifikatai ir nepriklausomų auditorių išvados. Bendrovė nuolat rūpinasi tuo, kad Estijos ir užsienio šalių rinkose parduodama jos produkcija būtų saugi vartoti.

M. Vetevool teigimu, įmonė ne tik rūpinasi produkcijos kokybe gamyklose, bet ir gaminius platintojams tiekia specialiuose šaldikliuose, kuriuose užtikrinama reikiama produktų laikymo temperatūra nuo 0–4 iki –18 laipsnių, atsižvelgiant į reikalavimus. „Deja, mes negalime kontroliuoti tolesnės pardavimų grandies – galime tikrinti tik platintojų sandėlius“, – apgailestavo M. Vetevool.

„M. V. Wool“ yra žuvų perdirbimo, pakavimo ir pardavimo bendrovė. Šiuo metu jos produkcija prekiaujama 7 užsienio šalyse. Bendrovės investicijos į gamybos modernizavimą per pastaruosius penkerius metus siekė 2,5 milijono eurų. Harku rajone esanti gamykla turi IFS sertifikatą, kuris suteikiamas aukščiausius kokybės standartus atitinkančioms maisto pramonės įmonėms. 

Parašykite komentarą