EP Socialdemokratai Lenkijos Eurokomisarą Wojciechowski vertina silpnai, reikalauja detalesnių paaiškinimų

2019 m. spalio 1 d., Briuselis, Belgija

Po Europos Parlamente (EP) vykusių Lenkijos deleguoto Žemės ūkio komisaro Janusz Wojciechowski klausymų, Socialistų ir demokratų grupė EP išreiškė nusivylimą silpnu kandidato pasirodymu. Deleguotas kandidatas turi pateikti daugiau detalių, kad Europarlamentarai galėtų įvertinti jo kandidatūrą, teigė EP Žemės ūkio ir kaimo plėtros komiteto narys Juozas Olekas.

„Bendrojoje žemės ūkio politikos reformoje tikimės daugiau ambicijų. Šiandien išklausę kandidato atsakymus žodžiu, taip pat juos gavę raštu, esame nusivylę Janusz Wojciechowski (Lenkija) pasirodymu. Eilę metų Lietuvos ūkininkai gauna neproporcingai mažesnes tiesiogines išmokas nei ūkininkai kitose ES šalyse, kandidatas šiai problemai spręsti pasiūlymų neturėjo.

Manau, kad šiandieninis kandidato pasirodymas nekelia pasitikėjimo ir kitiems parlamentarams, klausymų metu kilo abejonių, ne visi klausimai buvo atsakyti. Mūsų (Socialistų ir demokratų) grupė parlamente dar kartą prašo kandidato atsakyti į klausimus ir tuomet vertinsime”, – teigė socialdemokratas J. Olekas.

Europarlamentaras pridūrė, kad kandidatas, siekiantis tapti atsakingu už Europos Žemės ūkio politiką turi suprasti, jog Bendroji Europos žemės ūkio politika turi tapti įrankiu apsaugoti Europoje gaminamo maisto kokybę bei užtikrinti tvarią ateitį visiems Europos piliečiams.

Parašykite komentarą