Latvijos valstybinė akcinė bendrovė „Valsts nekustamie īpašumi“ (liet. „Valstybės nekilnojamas turtas“) skelbia tarptautinį pirkimą, skirtą perstatyti Naująjį Rygos teatrą

Latvijos valstybinė akcinė bendrovė (toliau VAB) Valsts nekustamie īpašumi (liet. Valstybės nekilnojamas turtas“) (toliau VNT) skelbia tarptautinį pirkimą, skirtą perstatyti Naująjį Rygos teatrą, kuris numato statybos realizaciją pagal architektų biuro Zaigas Gailes birojs un partneri“ (liet. „Zaigos Gailės biuras ir partneriai“) architektės Zaigos Gailės (Zaiga Gaile) parengtą projektą ir Naujojo Rygos teatro poreikius.

Naujojo pirkimo techninės specifikacijos principas yra „projektuok ir statyk“, kuris numato bendrą atsakomybę įgyvendinant teatro perstatymo sumanymą, leidžiant operatyviau spręsti problemas statybos aikštelėje, jeigu tokios iškyla. „VNT kviečia pirkime dalyvauti ir užsienio įmones. Siekdami sumažinti riziką gauti neagrįstai pigų arba nepagrįstai brangų pasiūlymą, naująjame pirkime esame numatę, kad statytojas turi ne tik pastyti Naująjį Rygos teatrą, bet ir penkis metus turės prižiūrėti pastatą – pagrindinius jo inžinerinius tinklus ir svarbiausias konstrukcijas (stogą, fasadą, langus). Tai užtikrins, kad statytojas bus suinteresuotas kokybiškai pastatyti, nes toliau jam reikės užtikrinti pastato priežiūrą”, nurodo VNT valdybos narė Sigita Janvarė  (Sigita Janvāre).

Su statytoju bus sudaryta sutartis pagal Tarptautinės inžinierių konsultantų federacijos FIDIC statybos sutarties standartus, kurie palengvins statybos projektą ir pirkimo proceso tvarkymą. Tarptautinę standartinę sutartį VNT naudoja pirkimuose virš vieno milijono eurų. Remiantis standartizuotomis sutarties sąlygomis, bus skatinamas tarpusavio santykių ir reikalavimų vienodumas ir nuspėjamumas, tokiu būdu tiekėjams palengvinant dalyvavimą pirkimuose ir sudarytos sutarties vykdymą.

Informacija apie pirkimo dokumentaciją ir svetainė teikti pasiūlymus: https://www.eis.gov.lv/EKEIS/Supplier/Procurement/27359

Informacija apie Naujojo Rygos teatro pirkimą Europos Sąjungos oficialiame leidinyje:

https://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:449627-2019:TEXT:LV:HTML

„Latvijos visuomenė yra nusipelniusi modernaus europinio lygio teatro, dėl to VNT labai atsakingai darys viską, kad šis projektas būtų tinkamai ir kokybiškai užbaigtas ir esame pasiryžę pabaigti Naujojo Rygos teatro pastato rekonstrukciją taip, kad pagal planą teatras Lāčplēša gatvės name galėtų sugrįžti jau 2022 metų vasarą”, pažymi VNT valdybos narė  Sigita Janvarė  (Sigita Janvāre).

Naujojo Rygos teatro perstatymo projektas numato padvigubinti pastato apimtį istorinio centro ribose, kur yra tankus apstatymas, kuris apsunkina patekimą ir taip pat daro sudėtingus statybos darbus požeminėje dalyje. Pagal Zaigos Gailės sumanymą ir teatro poreikius, teatro naudojamų patalpų plotas beveik padvigubės – nuo 5146 m2 iki 9767,1 m2. Trys žiūrovų salės, kelios repeticijų salės, aktoriams ir kitiems teatro darbuotojams skirtas visas kūrybinis aukštas, taip pat modernios dirbtuvės rūsyje. Būtent rūsio arba požeminė dalis yra viena svarbiausių projekto dalių, kuri leidžia įgyvendinti sumanymą „teatras – namai“, nuo dekoracijų gamybos iki spektaklio – viską galima įgyvendinti kartu, nešvaistant transporto, žmonių ar laiko resursų.

Šiuo metu VNT įgyvendina 34 reikšmingus plėtros projektus už maždaug 154 milijonus eurų ir dirba su 25 naujomis projektų idėjomis, kad užtikrintų, jog ilgainiui visos valstybinio sektoriaus įstaigos galėtų dirbti šiuolaikiškose, gerai prižiūrimose ir energetiškai efektyviose patalpose. Įmonė užtikrina profesionalią nekilnojamo turto priežiūrą ir valdymą apie 450 nekilnojamo turto adresų su 1200 pastatų, kurie užima 1,1 milj. m2 ploto ir taip pat prižiūri daugiau nei 4000 žemės nuosavybių, užimančių 10 milj. m2 ploto. VNT šiemet Korporacinės atsakomybės ir  tvarumo instituto „Tvarumo indekso“ vertinime gavo aukštą auksinį prizą ir specialų apdovanojimą už sparčiausią augimą, taip pat buvo įtraukta į Valstybinės mokesčių tarnybos „Baltąjo sąrašo“ auksinį lygį.  Įmonė įkurta 1996 metais, jos 100% akcininkas yra Finansų ministerija.

 

Parašykite komentarą