Seimo Pirmininko pavaduotojo G. Kirkilo pranešimas: „EHU vaidmuo siekiant Baltarusijos demokratėjimo – labai reikšmingas“

2019 m. spalio 1 d. pranešimas žiniasklaidai

Seimo Pirmininko pavaduotojas, Europos reikalų komiteto pirmininkas Gediminas Kirkilas pasveikino Europos humanitarinį universitetą (EHU), jo valdančiosios tarybos pirmininką Perą Karlseną (Per Carlsen), prezidentą akademiką Anatolijų Michailovą ir rektorių profesorių Sergejų Ignatovą bei visą universiteto bendruomenę su naujaisiais mokslo metais, kurie EHU prasideda šiandien. Tai yra 28-oji EHU mokslo metų pradžia nuo universiteto įkūrimo 1992 metais Minske ir 14-oji – čia, Vilniuje, 2006 metais. 

„Jūsų universitetas nuėjo sudėtingą ir unikalų kelią, ne tik išsaugodamas, bet ir konsoliduodamas savo universitetą, teikdamas kokybiškas, europinio lygio studijas ir rengdamas vertingus mokslo ir meno tyrimus. EHU taip pat atlieka itin reikšmingą vaidmenį, puoselėdamas Europos vertybes ir kritinį mąstymą, skleisdamas liberalios demokratijos idėjas Baltarusijoje bei jomis užkariaudami jaunų baltarusių širdis. Jūsų indėlis į pilietinės visuomenės ir tarptautinės bendruomenės pastangas siekiant Baltarusijos demokratėjimo – labai didelis“,  – teigiama G. Kirkilo sveikinime.

Seimo narys džiaugiasi, kad „per tą beveik pusantro dešimtmečio Vilniuje EHU bendruomenė tapo neatskiriama ir Lietuvos visuomenės, ir jaukios vietinės Savičiaus gatvės bendruomenės dalimi. Manau, EHU buvimas Lietuvoje atgaivina ir Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės atmosferą ne tik Vilniaus Senamiesčio gatvėse, bet ir Lietuvos bei Baltarusijos žmonių tarpusavio santykiuose“. 

Parašykite komentarą