Kultūros viceministrė Regina Jaskelevičienė dalyvavo PINO generalinėse asamblėjose

Ženevoje jau prasidėjo Pasaulinės intelektinės nuosavybės organizacijos (PINO) generalinės asamblėjos. Jose rugsėjo 30–spalio 2 dienomis dalyvavo ir Lietuvos Respublikos delegacija, sudaryta iš Kultūros ministerijos, Valstybinio patentų biuro ir Lietuvos Respublikos nuolatinės atstovybės Ženevoje atstovų. Delegacijai vadovavo kultūros viceministrė Regina Jaskelevičienė.

Generalinėse asamblėjose viceministrė skaitė pranešimą, taip pat su PINO generaliniu direktoriumi Francis‘u Gurry ir kitų delegacijų vadovais aptarė dvišalio bendradarbiavimo tarp Kultūros ministerijos ir PINO galimybes.

R. Jaskelevičienė susitiko su PINO Išsivysčiusių ir besivystančių šalių departamento direktoriumi Michaliu Svantneriu, kuris pasidžiaugė gerėjančiu PINO ir Lietuvos bendradarbiavimu, naujais projektais bei veiklomis. PINO pasirengusi Lietuvai padėti savo ekspertų žiniomis, nes organizacijai priklauso daug autorių teisių teisės ir autorių teisių valdymo žinovų, kurie gali atlikti teisės aktų analizę, apmokyti Lietuvos ekspertus ir rinkos dalyvius, rengti diskusijas, atvykti į faktų nustatymo ir patariamąsias misijas. M. Svantneris patikino kultūros viceministrę, kad per spalį su PINO bus susitarta dėl šiemet pradėto bendradarbiavimo projekto tąsos. R. Jaskelevičienė taip pat susitiko su PINO sekretoriato darbuotojais, atsakingais už autorių teisių sritį, diskutavo apie konkrečias bendradarbiavimo veiklas 2020–2021 metais stiprinant autorių teisių apsaugą Lietuvoje. Su PINO Autorių teisių ir kūrybinių industrijų departamento vadove Sylvie Forbin aptartas Marakešo sutarties įgyvendinimas Lietuvoje ir teisingo atlyginimo autoriams problematika.

Lietuva prie PINO prisijungė 1992 m. PINO generalinės asamblėjos yra aukščiausias šios organizacijos valdymo organas, kuriose sprendžiami svarbiausi organizacijos valdymo, teisėkūros, planavimo ir biudžeto klausimai. Šiemet į svarbiausių klausimų darbotvarkę įtrauktas PINO biudžeto 2020–2021 metams ir PINO generalinio direktoriaus rinkimų procedūrų tvirtinimas, mandatų PINO komitetams suteikimas, derybos dėl Transliuojančiųjų organizacijų apsaugos sutarties, PINO išorinių tarnybų steigimo klausimai.

Daugiau informacijos apie PINO veiklą ir generalinių asamblėjų darbą.

Parašykite komentarą