Nauji nariai „European Merchant Bank“ stebėtojų taryboje ir valdyboje

Šį rudenį atnaujinta „European Merchant Bank“ stebėtojų tarybos ir valdybos sudėtis. Prie stebėtojų tarybos prisijungė finansų sektoriaus profesionalė Vaineta Barevičiūtė-Kryževičienė. Ji taip pat paskirta ir banko audito komiteto nare. Banko valdybą papildė teisės ir bankų sektoriaus ekspertė Nemira Palaimienė, kuri eis ir banko administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigas.

V. Barevičiūtė-Kryževičienė – finansų sektoriaus profesionalė, sukaupusi 15 metų lyderystės patirtį vadovaudama didelėms komandoms. Naujoji nepriklausoma stebėtojų tarybos narė turi daugiau nei 10 metų patirtį pokyčių valdymo srityje.

Pradėjusi savo karjerą mokesčių srityje, 2003 m. V. Barevičiūtė-Kryževičienė pradėjo dirbti tuomečiame „DnB“ banke (dabar „Luminor“), kuriame užėmė mokesčių ir vidaus apskaitos vadovės, nuo 2006 metų – vidaus audito vadovės, vėliau informacinių technologijų ir veiklos operacijų vadovės Lietuvoje ir galiausiai privačių klientų tarnybos vadovės Lietuvoje pareigas. 2011-2017 m. V. Barevičiūtė-Kryževičienė buvo „DnB“ banko valdybos nare.

Prie 2018 metų gruodį specializuoto banko licenciją iš Europos Centrinio Banko gavusio „European Merchant Bank“ stebėtojų tarybos prisijungusi V. Barevičiūtė-Kryževičienė – viena iš trijų tarybos narių. Banko stebėtojų tarybą taip pat sudaro pirmininkas Ekmel Cilingir ir nepriklausomas narys Dr. Vygintas Bubnys.

Nuoseklus pasiruošimas startui

Nemira Palaimienė papildė „European Merchant Bank“ banko valdybą. Ji taip pat tapo ir banko administracijos direktoriaus pavaduotoja.

N. Palaimienė – teisės ir vadybos profesionalė, visą patirtį sukaupusi daugiau nei 20 metų dirbdama bankų sektoriuje. Pradėjusi dirbti teisininke „Hermio“ banke, vėliau „Nordea Finance“ lizingo ir faktoringo įmonėje užėmė skirtingas pozicijas – vadovavo operacijų skyriui ir buvo atsakinga už Baltijos šalių faktoringo ir lizingo veiklos plėtrą bei klientų aptarnavimą. N. Palaimienė taip pat priklausė „Nordea Finance“ Baltijos šalių vadovų komandai, buvo „Nordea Finance“ valdybos narė.

Nuo 2017 metų N. Palaimienė dirbo „Luminor“ grupėje, buvo „Luminor Leasing Lithuania“ Baltijos šalių vadovų komandos narė, Baltijos šalių veiklos vystymo, plėtros ir operacijų vadovė, direktoriaus pavaduotoja bei valdybos narė.

„European Merchant Bank“ valdybą nuo šiol sudarys trys nariai: administracijos vadovas ir valdybos pirmininkas Mindaugas Kyguolis, finansų direktorė ir valdybos narė Jelena Salietienė bei naujoji valdybos narė ir administracijos direktoriaus pavaduotoja Nemira Palaimienė.

„European Merchant Bank“ nuo birželio 1-osios tapo Lietuvos bankų asociacijos nariu.

„European Merchant Bank“ nuosekliai auga ir ruošiasi veiklos startui. Šiuo metu jau turime šešiolika darbuotojų, o greitu metu, planuojama, prisijungs dar keletas darbuotojų. Šiuo metu aktyviai vykdome pasiruošimą veiklai – tapome licencijuotais „Mastercard“ nariais, prisijungėme prie bendros mokėjimų eurais erdvės SEPA, taip pat vykdome kitus banko veiklai būtinus darbus“, – teigia „European Merchant Bank“ administracijos vadovas ir valdybos pirmininkas Mindaugas Kyguolis.

Parašykite komentarą