Taršos mažinimui – nauji automobiliai

Lietuvos automobilių parkas tarp seniausių Europoje

Automobilių parkas Lietuvoje – vienas seniausių iš visos Europos, o senų ir dyzelinių automobilių keliama oro tarša taip pat yra viena didžiausių Europoje ir stipriai lenkia pasaulio vidurkį. Vidutiniškai, lietuviai vairuoja prieš 15 ir daugiau metų pagamintus automobilius, kurių dauguma – dyzeliniai.

Tokie automobiliai dažniausiai neatitinka taršos reikalavimų ir priklauso europiniam standartui, kurių CO₂ emisija viršija rekomenduojamą – 130 g/km ribą.

Darnus vystymasis – tarp prioritetų

Taršos ir darnaus vystymosi klausimas Europoje sprendžiamas įvairiomis priemonėmis: vis daugiau miestų riboja eismą senamiesčiuose ir miestų centruose, ten įvažiuoti leidžia tik mažai taršiems automobiliams. Taip pat, daug dėmesio skiriama viešojo transporto infrastruktūros gerinimui, naujus automobilius įsigyjantiems vairuotojams dažnai išmokamos subsidijos.

Ir Lietuvoje atsiranda vis daugiau priemonių bei iniciatyvų, skirtų atkreipti dėmesį į oro taršą. Loterija TELELOTO prisideda prie taršos mažinimo Lietuvoje, siūlydama darnų vystymąsi skatinančius prizus: vasaros žaidimų metu žaidėjai dalinosi elektrinius paspirtukus, rugsėjį jiems atiteko 2 NISSAN LEAF elektromobiliai ir Toyota RAV4 hibridas.

Spalio 6 ir 13 dienomis TELELOTO skelbia „Automobilių išleistuves“ – akciją, kurios metu žaidėjai iš viso laimės 20 naujų automobilių. Tai – „Volkswagen Golf Sportsvan“, „Ford Fiesta“, „Fiat 500“, „Citroen C3“, „Hyundai i20“, „Peugeot 208“, „Toyota Yaris“ markių automobiliai. Nauji automobiliai žymiai mažiau teršia aplinką, yra saugesni ir ekonomiškesni.

Parašykite komentarą