A. Širin meninis darbas ant LP EXPRESS terminalų atskleidžia žmonijos dvilypumą

Pasipuošė dar vienas LP EXPRESS siuntų savitarnos terminalas – šį kartą Kaune, kurį apipavidalino menininkas Artur Širin.

„Vis labiau žmogui integruojantis į skaitmeninį pasaulį, jis atsiriboja nuo tikrojo – žmogus tarsi pats užsidaro malonios informacijos ir patogumų „narve“. Jis – kaip savanoris gyvūnas zoologijos sode, kurį 24 valandas gali stebėti praeiviai. Vienoje terminalo pusėje pavaizduoti gyvūnai miesto ir technologijų aplinkoje – tarp mobilių telefonų, firminių daiktų ir kitų „buities“ žaislų – kitoje gyvūnai vaizduojami natūralioje gamtos aplinkoje. Šis diptichas vaizduoja žmoniją, tai – tarsi dvi medalio pusės, kuriose egzistuoja žmogus-gyvūnas, tačiau kiekvienas žmogus pats renkasi jam patinkančią pusę“, – sako idėjos autorius Artur Širin.

Tai ne pirmas LP EXPRESS siuntų terminalas, kuriuo meno kalba atkreipiamas dėmesys į klimato kaitą – rugsėjo pradžioje Akvilės Magicdust kurtas paveikslas „nugulė“ ant terminalo Klaipėdoje, meniška Algio Kriščiūno aplinkosaugos žinutė ant terminalo buvo pristatyta praėjusią savaitę Vilniuje.

Gera žinia aplinkosaugos tausotojams: menininkų darbais papuoštuose terminaluose Klaipėdoje, Kaune ir Vilniuje bus galima laimėti medžiaginius pirkinių maišelius su jų darbais. Dovanos lauks atsitiktinai parinktose siuntų terminalo dėžutėse 3 savaites, jos nuolat bus papildomos.

Savitarnos siuntų terminalai, kaip platforma šiai žinutei, pasirinkta neatsitiktinai: Lietuvos pašto atlikti skaičiavimai parodė, kad įrengus LP EXPRESS siuntų terminalus, per metus „sutaupoma“ daugiau nei 3,3 mln. kurjerių įprastai nuvažiuojamų kilometrų, o tai reiškia – 380 t degalų ir 665 t į orą neišmetamo CO2.

Šiuo metu  150 LP EXPRESS savitarnos terminalai įrengti 46 Lietuvos miestuose ir miesteliuose. Į ne mažą dalį jau iš anksčiau veikiančių LP EXPRESS siuntų savitarnos terminalų įmontuota daugiau nei 4 tūkst. papildomų siuntų dėžučių, tad visuose įmonės terminaluose dabar yra daugiau nei 18 tūkst. dėžučių – tiek galimybių patogiai siųsti ir gauti siuntas.

Parašykite komentarą