Roberto Beinario obojaus magija Lvovo „Kontrastuose“

Spalio 6 d. 25-tajame šiuolaikinės muzikos festivalyje “Kontrastai” Lvove skambėjo išskirtinai lietuvių kompozitorių kūriniai. Lietuvišką programą parengti ir pristatyti šiame ilgametes tradicijas turinčiame Ukrainos festivalyje buvo pakviestas Robertas Beinaris. Jo atliekamą muziką papildė Vaidos Striaupaitės-Beinarienės garso instaliacijos ir vaizdo projekcijos.

Roberto Beinario atliekamos melodijos buvo išryškintos ir praturtintos įvairiais šiuolaikiniais muzikos ir garso efektais. Pasak koncerto solisto ir idėjos autoriaus, programą įkvėpė obojaus stebuklai ir gamtos garsai. Klausytojus žavėjo solisto atskleidžiamos instrumentų techninės galimybes bei virtuoziškumas. Muzikiniame „Obojaus magijos” spektaklyje skambėjo J. Juzeliūno, S. Svilainio, M .Urbaičio. L .Narvilaitės. R. Šileikos, V. Striaupaitės-Beinarienės kūriniai.

Tradiciškai festivalis „Kontrastai“ pristato šiuolaikinę ukrainiečių muziką kitų šalių kontekste. Festivalyje klausytojai turi galimybę susipažinti su įvairių šalių kompozitorių kūriniais, išgirsta ir nemažai muzikinių premjerų.

Parašykite komentarą