Seime – diskusija „Tiesiame tiltus į pasaulį“

Renginio tipas: Diskusija
Renginio data: Pirmadienis, 2019 m. spalio 14 d.
Renginio pradžia: 10:00
Renginio vieta: Seimo Konferencijų salė (Seimo III r.)

2019 m. spalio 9 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Spalio 14 d. (pirmadienį) 10 val. Seimo Konferencijų salėje (III rūmai) vyks diskusija „Tiesiame tiltus į pasaulį“, skirta Baltosios lazdelės dienai paminėti.

Renginį organizuoja Seimo Neįgaliųjų teisių komisija kartu su Švietimo mokslo ir sporto ministerija ir Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centru.

Diskusija siekiama atkreipti dėmesį į tai, kad aklieji ir silpnaregiai gali būti aktyvūs visuomenės gyvenime, tereikia suprasti jų poreikius ir galimybes.

Dalyviai klausysis pranešimų apie aklųjų ir silpnaregių įtraukiojo ugdymo galimybių plėtrą ir informacinių aplinkų kūrimo tobulinimą.

Renginyje dalyvaus šalies bendrojo ugdymo mokyklų, kuriose ugdomi regos negalią turintys mokiniai, jų bendraklasiai ir mokytojai, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos atstovai, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos nariai, Lietuvos aklųjų bibliotekos specialistai, Seimo nariai.

Po pranešimų ir diskusijų numatyta pažintinė-edukacinė veikla, kurioje visi turės galimybę susipažinti su Brailio raštu, jį papildančiomis informacinėmis technologijomis, kasdienės buities darbus palengvinančiomis priemonėmis, žaidimais ir meniniais darbais, kuriuos pristatys Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro mokiniai, tiflopedagogai.

Pridedama diskusijos programa.

Diskusija bus tiesiogiai transliuojama internetu ir televizijos programa „Seimas – tiesiogiai“, taip pat Seimo „YouTube“ paskyroje. 

Parašykite komentarą