„Tam davė, o…“: bankų asociacija pradeda susitikimų ciklą su vietos verslu apie skolinimosi galimybes ir alternatyvas

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Ketvirtadienis, 2019 m. spalio 10 d.
Renginio pradžia: 15:00
Renginio vieta: Šiaulių pramonininkų asociacija (Vilniaus g. 100, Šiauliai)

Lietuvos bankų asociacija (LBA), vienijanti 9 bankus ir kitas šalies finansų bei kredito įstaigas, šį ketvirtadienį, spalio 10 d., Šiauliuose pradeda susitikimų su regionų verslininkais ciklą „Tam davė, o…“, skirtą skolinimosi galimybėms bei alternatyvoms. 

Verslo finansavimo poreikis nuolat auga. Ypač – šalies regionuose: šiemet LBA atlikta apklausa parodė, kad paskolas yra mėginusios gauti 66 proc. įmonių, įsikūrusių ne didžiuosiuose šalies miestuose. Verslo finansavimas nuo 2015-ųjų didėjo vidutiniškai 10 proc. kasmet, o šiuo metu jo portfelis vertinamas 13,02 mlrd. Eur. 

185 mln. eurų – vaistinių tinklo plėtrai užsienyje, 95 mln. eurų – logistikos bendrovės transporto parkui atnaujinti, 10 mln. – statybų verslui. Tai vos keli Lietuvos bankų verslui suteikto stambiojo verslo finansavimo pavyzdžiai iš pastarųjų metų veiklos. 

Nepaisant to, kad pretenduoja į gerokai mažesnes sumas nei didieji verslai, nemažai smulkiojo ir vidutinio verslo atstovų iš banko neretai išeina taip ir nesupratę, kodėl negavo paskolos. Apie kitus finansavimo būdus nemažai jų prisipažįsta žinantys nedaug. Tuo metu rinkos tendencijos verčia suklusti: alternatyvių finansavimo sprendimų dalis visame verslo finansavimo portfelyje nuolat auga, o savo paslaugas siūlo vis nauji finansų lauko žaidėjai

Be to, finansavimo sritis apaugusi mitais – šiemet LBA surengtoje apklausoje net 58 proc. respondentų, kurie nė nebandė ieškoti lėšų savo projektams, nurodė manantys, kad gauti banko paskolą būtų „sunku“ arba „labai sunku“. 

„Norime griauti klaidinančius mitus ir suteikti galimybių lietuviškam verslui siekti bei pasiekti dar daugiau, nes bankų misija – padėti šalies žmonėms ir verslui augti, – teigė LBA prezidentas Mantas Zalatorius, kuris šią savaitę Šiauliuose susitiks su vietos pramonininkų asociacija. – Mūsų atliktos apklausos ir bendravimas su regiono verslu rodo, kad tiesioginis dialogas yra būtinas. Kad apie problemas ir lūkesčius išgirstume iš pirmų lūpų, pradedame susitikimų su regionų verslo bendruomenėmis ciklą.“ 

Susitikimų  tikslas – su vietos verslu aptarti verslo finansavimo galimybes ir alternatyvas, pasaulio ir Lietuvos ekonomikos tendencijas ir padėtį tarptautinėse rinkose, kitų šalių verslo finansavimo patirtis, išsiaiškinti, kodėl ne visi verslai gauna paskolas, ir kaip skolintis atsakingai, kad paskola netaptų verslą skandinančia girnapuse. 

Spalio 10 d., ketvirtadienį, 15 val. Šiaulių pramonininkų asociacijos biure (Vilniaus g. 100, Šiauliai) vyks pirmasis LBA susitikimas su šio miesto bei rajono verslininkais. 

Mantas Zalatorius, LBA prezidentas, ir Vilius Tamkvaitis, LBA patarėjas, pristatys bazinius principus, kuriuos privalu žinoti kiekvienam planuojančiam skolintis, apžvelgs aktualias finansavimo tendencijas ir klasikinių paskolų alternatyvas bei atsakys į klausimus.

Renginio trukmė – apie 1,5 val. 

Susitikime maloniai laukiami ir žiniasklaidos atstovai. Apie savo dalyvavimą prašome pranešti iki spalio 9 d. 17 val. el. p. valerija.lebedeva@lba.lt arba tel. (8-670)30408.

Parašykite komentarą