Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos kalba „Continental“ gamyklos atidaryme

Gerbiamieji,

man nepaprastai malonu šiandien dalyvauti gamyklos „Continental“ atidaryme. Daugybė žmonių sunkiai dirbo prie šio projekto ir aukojo savo laiką, paversdami jį realybe, nuoširdžiai jiems už tai dėkoju.

Tai išties istorinė akimirka – atidaroma didžiausia mūsų šalies istorijoje automobilių pramonės gamykla. Čia, Kauno pakraštyje, bus investuota daugiau nei 95 mln. eurų. Čia bus sukurta 1000 gerai mokamų darbo vietų aukštos kvalifikacijos darbuotojams. Tai didžiulė paspirtis vietos ekonomikai ir apskritai mūsų žmonių gerovei.

Ši investicija į Lietuvą atkeliauja visai automobilių pramonei ypač svarbiu metu. Autonominis vairavimas, elektronikos ir junglumo galimybės ir kitos naujos tendencijos didina transporto priemonių elektronikai ir papildomoms saugumo priemonėms keliamus reikalavimus. Gamykla „Continental“ padės Lietuvai nerti gilyn į naujosios pramonės revoliucijos gelmes.

Man ypač malonu, kad Lietuva atsiranda kitų potencialių užsienio investuotojų žemėlapyje. Kaunas yra puiki vieta moderniausiai automobilių elektronikai gaminti, nes tai šiuolaikinis pramonės regionas su puikia infrastruktūra ir inžineriniu pasirengimu. Įmonė „Continental“, didelė ir pripažinta rinkos žaidėja, pasirinkusi leisti šaknis būtent čia, rodo pavyzdį kitiems gamintojams. Esu įsitikinęs, kad tie, kurie veikia greitai ir ryžtingai, nelieka nusivylę.

Lietuva vystosi ypač sparčiai ir visuomet sau kelia aukščiausius reikalavimus. Mūsų šalis taip pat gali pasigirti stabilia politine aplinka, kuri nepaprastai svarbi bet kokio verslo tvariam augimui. Mums nepaprastai džiugu, kad mus pasirinko Vokietijos įmonė, patikėjusi mūsų gebėjimu kurti saugią ir perspektyvią verslo aplinką.

Esu tikras, kad „Continental“ čia jausis lyg namie. Mūsų partnerystė stiprina ir didina abiejų pusių konkurencingumą. Tad linkiu, kad ši kelionė į ateitį būtų visiems sėkminga.

Parašykite komentarą