ŠMK aptarė 2019 m. bendrojo priėmimo į Lietuvos aukštąsias mokyklas rezultatus

2019 m. spalio 16 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Seimo Švietimo ir mokslo komitetas (ŠMK) spalio 16 d. posėdyje kartu su Lietuvos aukštųjų mokyklų asociacijos bendrajam priėmimui organizuoti (LAMA BPO) prezidentu Pranu Žiliuku ir švietimo, mokslo ir sporto viceministru Valdemaru Razumu diskutavo dėl 2019 m. bendrojo priėmimo į Lietuvos aukštąsias mokyklas rezultatų.

LAMA BPO prezidentas P. Žiliukas pristatė išsamią 2019 m. bendrojo priėmimo į aukštąsias mokyklas rezultatų analizę. Šiemet valstybės finansuojamų ir nefinansuojamų vietų reikalavimus tenkinančių stojančiųjų, palyginti su praėjusiais metais, sumažėjo 4,1 proc. Nepaisant to, priėmime į aukštąsias mokyklas šiemet dalyvavo 2,2 proc. daugiau abiturientų nei praėjusiais metais, o jų sėkmė užimti valstybės finansuojamas ir nefinansuojamas vietas buvo 12,1 proc. didesnė.

Posėdyje buvo teigiama, kad valstybės finansuojamų vietų planavimas dėl dalies liekančių neužimtų valstybės finansuojamų vietų vertinamas prastai. Šiemet apie 1,6 tūkst. valstybės finansuojamų vietų liko neužimtos, o beveik pusė įstojusiųjų studijuoja valstybės nefinansuojamose vietose.

Parengė

Švietimo ir mokslo komiteto biuro padėjėja Girmantė Petrauskaitė

Tel. (8 5) 239 6858, el. p. girmante.petrauskaite@lrs.lt

 

 

 

Parašykite komentarą