Prezidentė įteikė Metų CEO apdovanojimą

Trečiadienis, spalio 23 d. (Vilnius). Prezidentė Dalia Grybauskaitė atidarė Vilniuje vykstančią didžiausią metinę „Verslo žinių“ konferenciją „Verslas 2020“.

Prezidentė sveikindama konferencijos dalyvius atkreipė dėmesį, kad išoriniai faktoriai, veikiantys ekonomiką, gali būti numatomi, tačiau didžiausią pavojų kelia vidinis nestabilumas ir populistiniai sprendimai, kuriuos lemia artėjantys rinkimai. Tai signalai, keliantys chaosą, rodantys pasimetimą ir nesupratimą, kas vyksta pasaulyje, ir galintys sukurti atgrasančią terpę mūsų verslui ir investuotojams. Todėl verslas, uždirbantis biudžetui pinigus, turėtų netylėti ir neleisti griauti to, kas pasiekta.      

Taip pat Prezidentė įteikė apdovanojimą Metų CEO vardą laimėjusiam biotechnologijų bendrovės „Thermo Fisher Scientific Baltics“ generaliniam direktoriui Algimantui Markauskui. Devintuose Metų CEO rinkimuose varžėsi vadovai tų įmonių, kuriose sukuriama daugiausia vertės darbuotojams, akcininkams ir visuomenei.

Prieš ketverius metus, 2015 m., Prezidentė atidarė unikalią „Thermo Fisher Scientific Baltics“ laboratoriją, kurioje gaminamos magnetinės dalelės kovai su onkologinėmis ligomis ir ŽIV. Lietuva buvo pirmoji pasaulyje valstybė, pradėjusi gaminanti tokio lygio technologinius produktus.

„Verslo žinios“ kasmet į šią konferenciją sukviečia įmonių savininkus, aukščiausio lygio vadovus ir ekspertus pasidalyti svarbiausiomis įžvalgomis, kokią įtaką verslui turės politiniai ir ekonominiai pokyčiai Lietuvoje, Europoje ir pasaulyje.    

Parašykite komentarą