Pianisto Daumanto Kirilausko rečitalis „Brandos metas“.

Renginio tipas: koncertas
Renginio data: Penktadienis, 2019 m. lapkričio 15 d.
Renginio pradžia: 18:30
Renginio pabaiga: Penktadienis, 2019 m. lapkričio 15 d.
Renginio vieta: Klaipėdos koncertų salė

Daumantas Kirilauskas (fortepijonas)

Programa: Johann Sebastian Bach, Franz Schubert, Ferenz Liszt 

 Daumantas Kirilauskas priskiriamas prie tų atlikėjų, kuriems būdinga gili, išgyventa rimtis, sugebėjimas koncerte sukurti garsų dramos atmosferą. Pianisto repertuare baroko epochos genijus  J. S. Bachas užima vieną svarbiausių vietų. Atlikėjas įrašė ir išleido tris J. S. Bacho klavyrinius koncertus, visas šešias partitas. Natūrali progresija seka ir siuitos žanro keliu. Jau atliktos dvi „Prancūziškos siuitos“: Nr. 3 ir Nr. 6. Šiemet išgirsime dar dvi: Nr. 4 ir Nr. 2. Pasak didžiausių pasaulio pianistų, tai siuitos, reikalaujančios aukščiausio lygio meistriškumo.

Vokiečių romantiko F. Schuberto Sonata As-dur yra viena iš septynių kompozitoriaus ankstyvųjų sonatų. Joje apčiuopiamas idėjų originalumas, naujas, šviežias skambesys, jaučiama F. Schuberto kaip kompozitoriaus branda.

  • Liszto Sonata h-moll, be abejonės, yra brandžiausias šio vengrų romantiko kūrinys, jo kūrybinių galių įrodymas. Ji pripažinta didingiausia sonata fortepijonui, sukurta po L. van Beethoveno laikų, šiandien atliekama net ir tų pianistų, kurie paprastai ignoruoja F. Liszto kūrybą. D. Kirilauskui tai yra sugrįžimas prie šios sonatos po devyniolikos metų pertraukos.

„D. Kirilauskas yra aukšto lygio pianistas. Jis jau visai subrendęs muzikas, su savu pasaulio matymu, meninėmis koncepcijomis, įtaiga ir kultūra. Jis jau priklauso pasaulio pianistų elitui. […] Man regis, jis turi retą menininko etiką, savo gyvenimo tikslą, kuris yra aukštesnis negu vien tik klavišų spaudymas“, – teigia Donatas Katkus.

 

 

Parašykite komentarą