Piliečių visuomenė ragina ratifikuoti Stambulo konvenciją

Renginio tipas: Gatvės akcija
Renginio data: Penktadienis, 2019 m. spalio 25 d.
Renginio pradžia: 12:00
Renginio pabaiga: Penktadienis, 2019 m. spalio 25 d.
Renginio vieta: Nepriklausomybės aikštė šalia LR Seimo

Nuo 2016 metų gegužės 25 dienos NVO Vilniaus Moterų namai, jungdamiesi prie Jungtinių Tautų iniciatyvos “Orange the World” kartu su tarptautiniu moterų nevyriausybinių organizacijų tinklu WAVE (Women Against Violence Europe) Lietuvoje vykdo tarptautinę kampaniją Step up! Stabdykime smurtą prieš moteris! Ratifikuokime Stambulo konvenciją!

Vienas svarbiausių kampanijos tikslų – paskatinti valstybes pasirašyti, ratifikuoti ir įgyvendinti Konvenciją dėl smurto prieš moteris ir smurto šeimoje prevencijos ir kovos su juo (Stambulo konvencija, 2011). Lietuva ją pasirašė 2013 m., o 2018 m. Prezidentė Dalia Grybauskaitė pateikė Konvenciją  Seimui ratifikuoti.  Remiantis Seimo vadovybės pasisakymais, Konvencijos ratifikavimo klausimas turi būti įtrauktas į šių metų Seimo darbotvarkę, o iki šiol konvencijos ratifikavimą stabdžiusi joje minima „gender“ sąvoka išaiškinus teisininkams turėtų nebekelti priešpriešos.

Stambulo Konvencija apjungia į vieną darnią visumą prevenciją, apsaugą nuo smurto ir specializuotos kompleksinės pagalbos teikimą nukentėjusiesiems, baudžiamąjį kaltųjų persekiojimą ir suderintas politikos priemones, skirtas šiems tikslams pasiekti.

Kampanijos metu reikalaujame geresnės apsaugos ir kokybiškos specializuotos pagalbos, moterims nukentėjusioms nuo smurto artimoje aplinkoje, stiprinimo ir visų formų su lytimi susijusio smurto panaikinimo. 

Kviečiame jungtis ir dalyvauti akcijoje spalio 25 d., kurios metu kviesime nusifotografuoti su akcijos šūkiais ir taip išreikšti paramą smurto prieš moteris įveikimui. Fotografijos bus viešinamos socialiniuose tinkluose taip išreiškiant piliečių valią ginti ir įtvirtinti moterų  teises kaip visuotinas ir nedalomas žmogaus teises.

WAVE StepUP! Stabdykime_smurtą_prieš_moteris! #Ratifikuokime_Stambulo_konvenciją

Parašykite komentarą