Ministras M. Kvietkauskas vietoje susipažino su Raseinių krašto kultūrinėmis aktualijomis

Kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas penktadienį su darbo vizitu lankėsi Raseinių rajone, kur su vietos savivaldos ir kultūros įstaigų vadovais aptarė regionui aktualius kultūros klausimus.

Susitikime Raseinių rajono savivaldybėje, dalyvaujant Raseinių rajono kultūros centro, Raseinių krašto istorijos muziejaus, Marcelijaus Martinaičio viešosios  bibliotekos vadovams, kitiems kultūros srities atstovams, ministras M. Kvietkauskas pažymėjo, kad viena svarbiausių šiuo metu kylančių užduočių – stiprinti valstybinio, savivaldos ir nevyriausybinių sektorių bendradarbiavimą. Pasak ministro, būtina mažinti kultūrinę atskirtį ir netolygumus regionuose, o regionų kultūros politika yra viena svarbiausių šiandienos prioritetinių sričių.

Kultūros ministrui plačiau pristatyti Raseinių rajono kultūros įstaigų veikla, planai ir projektai, aptarti vietos kultūros infrastuktūros gerinimo ir finansavimo klausimai. Ministras M. Kvietkauskas lankėsi Nemakščiuose, kur aptartos galimybės pritaikyti Martyno Mažvydo gimnazijos patalpas kultūrinei veiklai. Ministras taip pat apsilankė Betygaloje ir aptarė kultūros centro pastato atnaujinimo galimybes.

Parašykite komentarą