Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisijos primininkas A. Vinkus susitiko su Rytų kraštų lietuvių kilmės jaunimu

2019 m. spalio 25 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisijos pirmininkas Antanas Vinkus Seime priėmė Rytų kraštų lietuvių jaunimo delegaciją iš Baltarusijos, Kazachstano, Rusijos ir Ukrainos. Tai lietuvių kilmės jaunuoliai, tremtinių palikuonys, tų kraštų lietuvių bendruomenių aktyviausi nariai, atvykę į seminarą, kurį jau penktus metus iš eilės organizuoja Užsienio reikalų ministerija, įgyvendindama „Globalios Lietuvos“ programą.

Komisijos pirmininkas A. Vinkus pristatė jaunimui komisijos darbą su diaspora, pasidalijo prisiminimais apie didžiąsias lietuvių represijas ir trėmimus į Rytus, Lietuvos kelią į Nepriklausomybę, kvietė aktyviai domėtis Lietuvos gyvenimu ir sugrįžti gyventi į protėvių žemę.

„Džiaugiamės ir didžiuojamės, kad mūsų tauta nepalūžo užklupusių karų ir tremčių laikotarpiu,“ – sako komisijos pirmininkas ir diplomatas A. Vinkus ir pabrėžia, kad „gimusio ne Lietuvoje jauno žmogaus pasirinkimas atvykti įsikurti protėvių žemėje yra didžiausias tiesos ir stiprybės pavyzdys“.

Kasmet Užsienio reikalų ministerijos rengiamuose seminaruose lietuvių kilmės jaunuoliams iš Rytų šalių pristatoma šalies istorija, atkurtos Lietuvos diplomatijos raida, lietuvių kalbos mokymosi, studijų, stažuočių ir darbo Lietuvoje galimybės, Lietuvos jaunimo politika ir jaunimo organizacijų veikla. Jaunuoliai turi galimybę aplankyti savo protėvių gimtinę, pabendrauti su savo bendraamžiais Lietuvoje.

 

Pridedama Seimo kanceliarijos nuotrauka (aut. Olga Posaškova).

Komisijos pirmininkas Antanas Vinkus, tel. (8 5) 239 6720

 

Parengė

Seimo kanceliarijos patarėja Jolita Šedauskienė, tel. (8 5) 239 6860, el. p. jolita.sedauskiene@lrs.lt

Parašykite komentarą