Prezidentas pasveikino Čekiją Nepriklausomybės dienos proga

Pirmadienis, spalio 28 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda savo ir visų Lietuvos žmonių vardu pasveikino Čekijos Respublikos Prezidentą Milošą Zemaną šalies Nepriklausomybės dienos proga.

Pasak šalies vadovo, Lietuvą ir Čekiją sieja panaši istorinė patirtis ir nueitas kelias siekiant nepriklausomybės. Prieš 30 metų įvykusi Aksominė revoliucija įkvėpė Čekijos ir visos Europos žmones drąsiai žengti demokratijos keliu. Lietuva visada prisimins istorinį momentą, kuomet 2002 m. Prahoje vykusiame NATO viršūnių susitikime mūsų šaliai buvo pasiūlyta prisijungti prie NATO.

„Šiandien Čekija tvirta Lietuvos sąjungininkė ir partnerė, su kuria sprendžiame svarbius europinės ir tarptautinės darbotvarkės klausimus. Vertiname nuolatinį Čekijos vaidmenį stiprinant ne tik Lietuvos, bet ir viso regiono saugumą – Čekijos kariai dislokuoti Lietuvoje esančiame NATO priešakinių pajėgų batalione, taip pat jie šiais metais vykdo NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse“, – rašoma šalies vadovo sveikinime.

Prezidentas teigia neabejojantis, kad abiejų šalių bendromis vertybėmis ir pagarba laisvės bei demokratijos principams grįsta draugystė padės išlikti vieningiems ir siekti viso žemyno žmonių saugumo ir gerovės užtikrinimo. Dvišalį dialogą dar labiau sutvirtina Lietuvos ir Čekijos piliečių aktyvus bendradarbiavimas švietimo, mokslo, kultūros, turizmo ir verslo srityse.

Lietuvos vadovas Čekijos Prezidentui ir visiems šalies žmonėms palinkėjo visokeriopos sėkmės, gerovės ir vienybės.

Parašykite komentarą