Prezidentas: Raudonojo Kryžiaus veikla sutelkia visuomenę

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda ir pirmoji ponia Diana Nausėdienė susitiko su Tarptautinės Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio federacijos (IFRC) prezidentu Francesco Rocca.

Federacijos narė yra Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija – seniausia nevyriausybinė organizacija šalyje, šiemet švenčianti savo gyvavimo šimtmetį. Ji buvo įsteigta kartu su pirmosiomis valdžios institucijomis, iš karto po Lietuvos nepriklausomybės paskelbimo.

Šalies vadovas pabrėžė, kad draugijos veikla sutelkia visuomenę, ugdo itin svarbias tarpusavio supratimo, atjautos, solidarumo ir savanorystės bei labdaringumo vertybes, todėl Lietuvai yra garbė turėti stiprią ir efektyviai veikiančią nacionalinę Raudonojo Kryžiaus organizaciją.

Prezidento teigimu, Lietuva vertina reikšmingą darbą, kuriam savo jėgas atiduoda atsidavę IFRC nariai. Ši organizacija nepaprastai svarbi siekiant įveikti humanitarines krizes visame pasaulyje, kurios šiandien vis dar lemia žmonių kančias ir perkėlimą beprecedenčiu mastu. Dėl šios priežasties humanitarinių organizacijų, ypač Raudonojo Kryžiaus, kilnūs tikslai ir veikla yra labai vertinami.

Susitikime su Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo Pusmėnulio federacijos vadovu Prezidentas akcentavo, kad, vykdydama savo įsipareigojimus, Lietuva ir toliau rems humanitarines iniciatyvas, tarp jų ir IFRC veiklą. Humanitarinė darbotvarkė – svarbi Lietuvos nacionalinės ir užsienio politikos dalis. Tai yra nepakeičiamas elementas siekiant tikslų taikos ir saugumo, vystymosi ir žmogaus teisių srityse.

Parašykite komentarą