Vyriausybės kanclerio pirmojo pavaduotojo susitikime su aukščiausiais Graikijos pareigūnais – dėmesys dvišalio bendradarbiavimo plėtrai

Su darbo vizitu Atėnuose viešintis Vyriausybės kanclerio pirmasis pavaduotojas Deividas Matulionis susitikimuose su Graikijos užsienio reikalų ministerijos generaliniu sekretoriumi Themistocles’u Demiris’u ir Ministro Pirmininko pavaduotoju Panagiotis’u Pikrammenos’u aptarė dvišalio bendradarbiavimo bei kitus aktualius ES darbotvarkės klausimus.

Per susitikimus su aukščiausiais Graikijos pareigūnais pabrėžta, kad Lietuvą ir Graikiją sieja kur kas daugiau bendrų interesų tiek Europos Sąjungos, tiek NATO plotmėje nei galėtų pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Abi šalys galėtų dar geriau išnaudoti intensyvesnį politinį dialogą ir platesnį bendradarbiavimą daugelyje sričių. Tikimasi, kad šis vizitas prisidės prie stipresnių tarpusavio ryšių.

Abi šalys sutarė, kad ekonominis bendradarbiavimas turi didelį augimo potencialą. Praėjusį mėnesį Vilniuje vykęs Lietuvos ir Graikijos verslo forumas – puikus stiprėjančio bendradarbiavimo pavyzdys, tereikia išsaugoti šį teigiamą postūmį.

Vicekancleris D. Matulionis per dvišalius susitikimus patikino, kad Lietuva ir Graikija laikosi bendros nuomonės dėl daugelio ES aktualijų – Daugiametės finansinės programos, Sanglaudos ir Bendros žemės ūkio politikos.

Kadangi migracija vis dar laikoma naujojo politinio ciklo prioritetu, susitikimų metu D. Matulionis pabrėžė, kad reikia ilgalaikio sprendimo šiuo klausimu. Toks sprendimas tūrėtų užtikrinti atsparumą krizei, užkirsti kelią piktnaudžiavimui ir garantuoti tarptautinę apsaugą tiems asmenims, kuriems jos reikia. Lietuva nuolat prisideda prie naštos dalijimosi. Graikijoje dirba Lietuvos pareigūnai, veikia mūsų įranga. Šiais metais Lietuva perkėlė migrantus iš Italijos, šiuo metu vyksta prieglobsčio prašančių asmenų iš Maltos perkėlimas.

Vicekancleris D. Matulionis Atėnuose lankosi dalyvaudamas 4-ojoje „EU Arab – World Summit“ konferencijoje.

Parašykite komentarą