Konferencijoje Atėnuose pabrėžta Lietuvos patirtis susiduriant su energetinio saugumo iššūkiais

Vyriausybės kanclerio pirmasis pavaduotojas Deividas Matulionis Atėnuose dalyvavo konferencijoje „4th EU-Arab World Summit „A Strategic Partnership“ ir skaitė pranešimą sesijoje energetinio saugumo perspektyvos ir iššūkių tema.

Savo pranešime Lietuvos Vyriausybės atstovas akcentavo mūsų šalies patirtį imantis esminių pokyčių, užtikrinančių atsparumą, kai energijos ištekliai naudojami kaip priemonė politiniam spaudimui daryti.

„Šiandien Lietuva gerokai saugesnė ir labiau nepriklausoma energetinio saugumo požiūriu nei prieš 10 metų – pirmiausia dėl to, kad energetikos politikoje daugiausia dėmesio buvo skiriama energijos šaltinių diversifikavimui ir investicijoms į energetikos infrastruktūrą (pirmasis Baltijos jūroje SGD terminalas, elektros ir dujų jungtys su Lenkija ir Švedija), alternatyvių energijos šaltinių plėtrai ir energijos našumui“, – sakė D. Matulionis.

Pabrėžta, kad Lietuva užtikrintai tapo regiono energetikos centru, kadangi šalis turi patikimiausią dujų ir elektros energijos infrastruktūrą regione ir toliau ją plėtoja. Minėti projektai rodo didžiulę Lietuvos atsakomybę už savo pačios ir viso regiono energetinį saugumą.

ES ir arabų šalių pasaulinis aukščiausio lygio susitikimas yra tarptautinis forumas, skirtas ES ir arabų šalių dialogui ekonomikos ir politikos klausimais. Šis, 4-asis susitikimas, kurio tema – „Strateginė partnerystė“, skirtas ekonominiam bendradarbiavimui ir investicijoms, visų pirma energetikos, prekybos, mokslo, technologijų ir sveikatos priežiūros srityse.

Parašykite komentarą