Nustatytos visuomeninės elektros energijos kainos viršutinės ribos buitiniams vartotojams 2020 metams

Nuo 2020 m. sausio 1 d. buitiniams vartotojams, perkantiems elektros energiją iš vidutinės įtampos tinklų, bus taikoma 8,951  ct/kWh be PVM visuomeninės elektros energijos kainos viršutinė riba (dabar galioja 7,760 ct/kWh be PVM), perkantiems elektros energiją iš žemos įtampos tinklų – 11,826  ct/kWh be PVM (dabar galioja 10,317 ct/kWh be PVM).  

Visuomeninės elektros energijos kainos viršutinė riba vidutinės ir žemos įtampos tinkluose didėja apie 15 proc. Šį pokytį iš esmės lėmė prognozuojama didesnė elektros energijos įsigijimo kaina bei kitų visuomeninės kainos viršutinės ribos dedamųjų padidėjimas.  

Visuomeninės elektros energijos kainos viršutinė riba yra diferencijuojama ir nustatoma taikant  konkrečius tarifus buitiniams vartotojams, perkantiems elektros energiją asmeniniams, šeimos ar namų ūkio poreikiams, nesusijusiems su verslu ar profesija (pvz., individualiems gyvenamiesiems namams, šių namų valdoje esantiems statiniams, daugiabučio ar bendrabučio tipo gyvenamųjų namų butams, vasarnamiams, sodų sklypams, garažams, skirtiems asmeniniams automobiliams ir kt.).

Elektros energijos kaina galutiniam vartotojui susideda iš:
– įsigijimo kainos;
– viešuosius interesus atitinkančių paslaugų kainos;
– sisteminių paslaugų kainos;
– perdavimo paslaugos kainos;
– skirstymo paslaugos vidutinės ir žemos įtampos tinklais kainos;
– visuomeninio tiekimo kainos.

Taryba elektros energijos tarifus, kurie bus taikomi buitiniams vartotojams nuo 2020 m. sausio 1 d., patvirtins ne vėliau kaip iki 2019 m. lapkričio mėn. pabaigos. 

Išsamią informaciją rasite čia.

Parašykite komentarą