Seimo lankytojų centre bus pagerbti tarptautinės vaikų piešinių parodos nugalėtojai iš Lietuvos

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Ketvirtadienis, 2019 m. lapkričio 7 d.
Renginio pradžia: 13:00
Renginio vieta: Seimo lankytojų centras (Gedimino pr. 60, Vilnius)

2019 m. lapkričio 6 d. pranešimas žiniasklaidai

Lapkričio 7 d., ketvirtadienį, 13 val. Seimo lankytojų centre Taipėjaus misija Latvijos Respublikoje, bendradarbiaudama su Lietuvos parlamentu, pagerbs Pasaulinės Kinijos Respublikos (Taivano) vaikų piešinių parodos nugalėtojus iš Lietuvos.                                                                   

Kiekvienais metais tarptautinę parodą organizuoja ne pelno siekiančios Taivano švietimo per meną asociacija. Jos tikslas – skatinti meninės raiškos įvairovę, kelti tarptautinį meninio švietimo lygį.

Šiemet Pasaulinė Kinijos Respublikos (Taivano) vaikų piešinių paroda surengta jubiliejinį – 50-ąjį – kartą. Visi paveikslai, apdovanoti aukso, sidabro ir bronzos medaliais, eksponuojami specialioje parodoje Taipėjuje. „Ši ekspozicija rodo vaikų energiją, laimę ir kūrybiškumą, taip pat jų didžiulę ir spalvingą vaizduotę. Tai taip pat suteikia mums gerą galimybę geriau suprasti, kaip vaikai vertina savo kasdienį gyvenimą ar suvokia supantį pasaulį, arba, žvelgiant iš vaikų perspektyvos, koks turėtų būti idealus pasaulis“, – sako tarptautinio vaikų piešinių konkurso organizatoriai.

Lietuva yra aktyvi šio renginio dalyvė, jos atstovai yra pelnę daugybę apdovanojimų. Praėjusiais metais Lietuvos vaikai buvo apdovanoti 3 sidabro ir 2 bronzos medaliais, taip pat 28 pasirinktais pažymėjimais. Tik 5 kitos šalys iš 40 dalyvių šiais metais laimėjo daugiau apdovanojimų.

Parašykite komentarą