Diskusijoje Seime – finansinių paslaugų regionuose perspektyva ir galimos alternatyvos

Renginio tipas: Konferencija
Renginio data: Trečiadienis, 2019 m. lapkričio 20 d.
Renginio pradžia: 13:00
Renginio vieta: Seimo Konferencijų salė (Seimo III r., II a.)

2019 m. lapkričio 8 d. pranešimas žiniasklaidai

Diskusijoje Seime – finansinių paslaugų regionuose perspektyva ir galimos alternatyvos

Lapkričio 20 d., trečiadienį, Lietuvos bankas kartu su Seimo Biudžeto ir finansų komitetu rengia konferenciją „Kuo pakeisime išeinančius bankus regionuose: problemos, galimybės ir perspektyvos“.

Viešojoje erdvėje kyla nemažai klausimų, kodėl bankai uždaro skyrius regionuose, mažėja vietų, kur galima išgryninti pinigus, verslas skundžiasi kreditavimo stoka.

Ar tai reiškia, kad bankams neįdomūs klientai regionuose, o gal taip siekiama paskatinti regionų gyventojus ir verslą naudotis finansinėmis paslaugomis elektroninėje erdvėje? Gal regionai – tai naujos galimybės kitiems rinkos dalyviams: kredito unijoms, mokėjimo ir elektroninių pinigų įstaigoms, Lietuvos paštui? Kokie veiksniai paskatintų verslo kreditavimą regionuose? Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Valius Ąžuolas kviečia apie tai diskutuoti Seimo narius, Lietuvos banko, smulkiojo ir vidutinio verslo, savivaldybių, bankų, kredito unijų ir verslą skatinančių organizacijų atstovus. 

Renginio programą galima rasti čia.

Renginys vyks Seimo III rūmuose (Gedimino pr. 53, Vilnius), norintieji dalyvauti iki lapkričio 19 d. kviečiami registruotis el. paštu jolanta.zaltkauskiene@lrs.lt.

Parašykite komentarą