Seimas svarstys siūlymą Lietuvos mokslo tarybos pirmininku tvirtinti R. Baroną

 

Seimui pristatyta Vilniaus universiteto Matematikos ir informatikos fakulteto Informatikos instituto profesoriaus Romo Barono kandidatūra į Lietuvos mokslo tarybos pirmininkus.

Pasak projektą pristačiusios švietimo, mokslo ir sporto viceministrės Jolantos Urbanovič, atsistatydinus ankstesniam tarybos pirmininkui, švietimo, sporto ir mokslo ministras kreipėsi į mokslo ir studijų institucijas, valstybines institucijas, kitas asociacijas ir įstaigas su prašymu siūlyti kandidatus į tarybos pirmininko pareigas. R. Baronas atrinktas įvertinus visus pasiūlymus: „Yra apdovanotas Lietuvos mokslo premija, dalyvauja tarptautiniuose mokslo projektuose ir yra sukaupęs ekspertinės veiklos įvairiose institucijose. Taigi įvertinus išdėstytą vadybinę ir mokslinę patirtį ir kompetencijas, profesorius R. Baronas yra siūlomas tvirtinti Lietuvos mokslo tarybos pirmininku.“

Pagrindiniu Seimo nutarimo „Dėl Lietuvos Respublikos Seimo 2018 m. birželio 29 d. nutarimo Nr. XIII-1398 „Dėl Lietuvos mokslo tarybos pirmininko ir jo pavaduotojų patvirtinimo“ pakeitimo projekto Nr. XIIIP-4129 svarstyme paskirtas Švietimo ir mokslo komitetas. Projektą Seimo posėdyje numatoma svarstyti po savaitės, lapkričio 19 d.

2018 m. birželio 29 d. Seimo nutarimu Lietuvos mokslo tarybos pirmininku 5 metų kadencijai buvo paskirtas prof. habil. dr. Valdemaras Razumas. Tapęs švietimo, mokslo ir sporto viceministru vasario mėnesį jis atsistatydino iš šių pareigų.

R. Baroną siūloma tvirtinti likusiam tarybos pirmininko kadencijos laikotarpiui – iki 2023 m. birželio 30 d.

Parašykite komentarą