Seimas svarstys siūlymą tikslinti teisės aktų svarstymo reglamentavimą

Seimas svarstys Statuto pataisų projektą, kuriuo siūloma pakeisti nuostatas, reglamentuojančias teisės aktų svarstymą Seime skubos ir ypatingos skubos tvarkomis.

„Šis pasiūlymas parengtas įgyvendinant Konstitucinio Teismo sprendimą ir pasiūlymuose yra siūloma, kad skubos tvarka būtų taikoma tik ypatingais atvejais, kai dėl susidariusių politinių, socialinių, ekonominių ir kitų aplinkybių yra būtina skubiai nustatyti naują ir pakeisti galiojantį teisinį reglamentavimą. O ypatingos skubos atvejai iš tikrųjų taptų reti, tikėtina, kad vargu ar pasitaikantys mūsų praktikoje ir jie yra siejami su karo ir nepaprastosios padėties įvedimu, atšaukimu, mobilizacija, demobilizacija ir priimant sprendimą panaudoti ginkluotąsias pajėgas ginkluoto užpuolimo metu“, – pristatydama projektą sakė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė.

Už Seimo statuto „Dėl Lietuvos Respublikos Seimo statuto 162 ir 164 straipsnių pakeitimo“ projektą Nr. XIIIP-4105 po pateikimo balsavo 76, prieš – 4, susilaikė 5 Seimo nariai.

Pagrindiniu šio klausimo svarstyme paskirtas Teisės ir teisėtvarkos komitetas. Projektą Seimo posėdyje numatoma svarstyti lapkričio 19 d.

Parašykite komentarą