Seimo Kaimo reikalų komitetas pritarė įstatymų projektams, kuriais griežtinama ūkio subjektų atsakomybė už aplinkos taršą

2019 m. lapkričio 13 d. pranešimas žiniasklaidai

 

Seimo Kaimo reikalų komitetas svarstė ir pritarė Aplinkos ministerijos parengtiems projektams, kuriais numatoma griežtinti ūkio subjektų atsakomybę už aplinkos taršą: Aplinkos apsaugos įstatymo Nr. I-2223 15, 19, 191, 192, 47, 55 straipsnių pakeitimo ir Įstatymo papildymo 551 straipsniu (Nr. XIIIP-3708) ir Aplinkos monitoringo įstatymo Nr. VIII-529 2, 9, 11 straipsnių pakeitimo ir Įstatymo papildymo 111 straipsniu (Nr. XIIIP-3710).

Siekiant patikslinti tam tikras teisės aktuose minimas nuostatas jas labiau detalizuojant, iš esmės nekeičiant teisės aktuose siekiamų tikslų,  atsižvelgdamas į Žemės ūkio ir Aplinkos ministerijų prašymą, Komitetas buvo padaręs svarstyme pertrauką. Buvo atsižvelgta ir į tai, kad, rengiant šiuos teisės aktus, nebuvo atlikta pakankama analizė dėl siūlomų priemonių proporcingumo siekiamiems tikslams, taip pat į tai, kad nebuvo nustatyta, kaip konkrečiai visi šie siūlymai paveiks ūkio subjektus. Komitetas, įvertinęs parengtus naujus Aplinkos ministerijos ir Žemės ūkio rūmų pasiūlymus pritarė Aplinkos apsaugos įstatymo ir Aplinkos monitoringo įstatymų projektams.

Parašykite komentarą