Seimo narys E. Zingeris dalyvaus ETPA komitetų posėdžiuose

2019 m. lapkričio 13 d. pranešimas žiniasklaidai

Seimo valdyba komandiravo Seimo narį Emanuelį Zingerį lapkričio 13–15 dienomis į Berlyną (Vokietijos Federacinė Respublika). Parlamentaras dalyvaus Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos (ETPA) Teisės reikalų ir žmogaus teisių bei Politinių reikalų ir demokratijos komitetų posėdžiuose.

Jungtiniame komitetų posėdyje dalyvaus Maiklas Rotas (Michael Roth), Vokietijos Federacijos Užsienio reikalų ministerijos valstybės sekretorius, Reichstago Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Norbertas Rotgenas (Norbert Rottgen). Bus dalijamasi nuomonėmis, įžvalgomis apie padėtį Europos Taryboje.

Seimo narys E. Zingeris pristatys Teisės reikalų ir žmogaus teisių komiteto nuomonę dėl rengiamo ETPA raporto „Įsilaužimas į demokratiją? Kaip elgtis?“ (angl. „Democracy Hacked? How to respond?“).

Raportas skirtas ištirti, kaip modernios technologijos ir socialiniai tinklai keičia visuomenines struktūras europinių demokratinių sistemų funkcionavimo kontekste. Taip pat šiame raporte nagrinėjama dezinformacijos poveikis rinkiminiams procesams.

Parašykite komentarą