Seimo Ekonomikos komitetas pritarė 2020 metų biudžeto projektui

2019 m. lapkričio 14 d. pranešimas žiniasklaidai 

Seimo Ekonomikos komitetas trečiadienį po diskusijų pritarė Vyriausybės pateiktam 2020 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo projektui (Nr. XIIIP-4014).

Posėdžio metu diskutuota apie tai, kuo naujų mokesčių įvedimas yra geriau nei skolinimosi padidinimas. Pasikeista nuomonėmis dėl Lietuvos banko išvados biudžeto projektui, diskutuota apie Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų sąmatą, ministerijų gebėjimą įsisavinti Europos Sąjungos lėšas, kontroliuojančių institucijų numatomą finansavimą. Komiteto nariai taip pat domėjosi Valstybės investicijų programoje numatytų projektų finansavimu, savivaldos finansavimo specifika, didėjančiomis lėšomis, skirtomis finansuoti naftos atsargų rezervo kaupimą, Aplinkos ir Energetikos ministerijų kompetencijomis žaliosios energetikos, darnaus transporto, klimato kaitos programos ir kt. srityse. Diskutuota ir apie didėjantį Ekonomikos ir inovacijų ministerijos finansavimą.

Komitetas, apsvarstęs 2020 m. biudžeto projektą, taip pat pritarė Valstybinės atominės energetikos saugos inspekcijos pasiūlymui didinti minėtai įstaigai asignavimus.

Dėl kitų Seimo narių pateiktų pasiūlymų Ekonomikos komiteto kuruojamos veiklos srityse Komitetas pasiūlė spręsti pagrindiniam Biudžeto ir finansų komitetui.

Parašykite komentarą