Seimo Kultūros komitetas aptarė Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos miestų centrinio pašto pastatų situaciją

2019 m. lapkričio 14 d. pranešimas žiniasklaidai

Seimo Kultūros komiteto lapkričio 13 d. posėdyje buvo aptarta Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos miestų centrinio pašto pastatų dabartinė situacija.

Posėdyje dalyvavusi Lietuvos pašto generalinė direktorė Asta Sungailienė teigė, kad paštas neturi lėšų užtikrinti pašto pastatų priežiūrą, todėl yra priimtas sprendimas pastatus parduoti dėl per brangaus išlaikymo.

Kultūros paveldo departamento vadovas Vidmantas Bezaras sakė, kad Lietuvos paštai, ypač Kauno ir Klaipėdos, turėtų išlikti kaip teikiantys pašto funkcijas. Tai paties aukščiausio paminklo statuso objektai.

 Seimo Kultūros komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis pažymėjo, kad reikia padaryti viską, kad pašto pastatai būtų išsaugoti visuomenei. Kultūros komiteto pirmininkas ketina susitikti su savivaldybėmis dėl šių miestų centrinio pašto pastatų.

Posėdyje taip pat dalyvavo Kultūros ministerijos, Susisiekimo ministerijos, Turto banko, Valstybinės kultūros paveldo komisijos, Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos, Lietuvos Respublikos restauratorių sąjungos, Aplinkos ir paveldo saugojimo sąjūdžio, iniciatyvinės grupės „Paštininkai“, Mažosios Lietuvos reikalų tarybos atstovai.

Parašykite komentarą