Paskelbtos mažųjų elektros energijos skirstytojų persiuntimo paslaugų kainos ir jų taikymo tvarkos

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT), patikrinusi, ar mažųjų elektros energijos skirstytojų – AB „Lifosa”, UAB „Dainavos elektra”, AB „Achema”, AB „Akmenės cementas” – pateiktos persiuntimo paslaugų kainos neviršija nustatytų viršutinių ribų ir nediskriminuoja atskirų vartotojų grupių, priėmė sprendimą paskelbti 2020 metų persiuntimo paslaugų kainas ir jų taikymo tvarkas.

UAB „Dainavos elektra“ turi buitinių vartotojų, todėl 2020 m. taikys ir visuomeninę elektros energijos kainą – 12,103 ct/kWh be PVM (2019 m. – 9,102 ct/kWh be PVM).

AB „Lifosa”, UAB „Dainavos elektra“, AB „Akmenės cementas”  ir AB „Achema” vartotojams, pasirinkusiems nepriklausomą elektros energijos tiekėją, taikys persiuntimo paslaugos kainą, susidedančią iš:
– perdavimo paslaugos kainos – 0,814 ct/kWh be PVM (2019 m. – 0,658 ct/kWh be PVM);
– sisteminių paslaugų kainos – 0,785 ct/kWh be PVM (2019 m.  – 0,615 ct/kWh be PVM);
– kiekvienam skirstytojui Tarybos nustatytos skirstymo paslaugos kainos.

Vartotojai, atsiskaitydami už elektros energijos persiuntimo paslaugas, taip pat sumoka ir viešuosius interesus atitinkančių paslaugų (VIAP) kainą, kuri nėra įtraukta į persiuntimo tarifą.

AB „Achema” elektros energijos persiuntimo paslaugų kainos nediferencijuoja, AB „Lifosa” išskiria vartotojus pagal skirstomųjų tinklų, prie kurių jie yra prijungti, įtampas, UAB „Dainavos elektra” ir AB „Akmenės cementas” kainas diferencijuoja pagal įtampas, taip pat į galios ir energijos dedamąsias.

 

Parašykite komentarą