Priminė Vyriausybei dėl įstatymo laikymosi

Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjunga (LŠMPS) oficialiu raštu kreipėsi į LR Vyriausybę, jog būtų laikomasi galiojančių įstatymų. Kreipimasis parengtas vadovaujantis Lietuvos švietimo ir mokslo šakos kolektyvine sutartimi bei įvertinus informaciją apie LR Vyriausybės ketinimą pasirašyti alternatyvią švietimo šakos kolektyvinę sutartį su Lietuvos švietimo darbuotojų profesine sąjunga (LŠDPS).

LŠMPS reikalauja vykdyti kolektyvinę sutartį ir prieš priimant bet kokius sprendimus, kuriais keičiami, papildomi ar panaikinami teisės aktai, kurie reguliuoja pedagoginių ir mokslo darbuotojų darbo apmokėjimą, visus pakeitimus derinti su LŠMPS, kaip tai numatyta teisės aktuose.

Be to, prašoma atskirai raštu informuoti LŠMPS apie bet kokius ketinamus priimti ar siūlyti Seimui priimti sprendimus, susijusius su pedagoginių ir mokslo darbuotojų darbo apmokėjimu, kurie bus daromi 2020 m. formuojant kitų metų valstybės biudžetą.

LŠMPS taip pat atkreipia LR Vyriausybės dėmesį, kad Seimui pateiktas 2020 metų valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo projektas ir jį lydintys teisės aktų projektai, kurie reguliuoja pedagoginių ir mokslo darbuotojų darbo apmokėjimą, nebuvo derinami su kolektyvinę sutartį pasirašiusiomis profesinėmis sąjungomis.

Vyriausybei nesilaikant kolektyvinės sutarties įsipareigojimų, LŠMPS turi teisę inicijuoti kolektyvinį ginčą dėl teisės darbo kodekso nustatyta tvarka.

Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjunga (LŠMPS) vienija daugiau nei 10 tūkst. narių visoje Lietuvoje ir yra didžiausia Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijai (LPSK) priklausanti profesinė sąjunga.

Parašykite komentarą