Seimo JSRK: FIFA Futsal čempionato organizavimas Lietuvai yra prestižo reikalas

2019 m. lapkričio 21 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Jaunimo ir sporto reikalų komisija lapkričio 20 d. posėdyje kartu su Lietuvos futbolo federacijos (LFF) ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos atstovais aptarė pasaulio salės futbolo (FIFA Futsal) čempionato organizavimo Lietuvoje klausimus.

LFF prezidentas Tomas Danilevičius informavo, kad Lietuva, kaip čempionato šeimininkė, turi pasirūpinti varžybų ir treniruočių infrastruktūra. Pasak prezidento, tam reikalinga apie 2.23 mln. eurų. Posėdyje dalyvavusi švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Kornelija Tiesnesytė informavo, kad ateinančių metų valstybės biudžete tam tikslui suplanuota skirti 1 mln. eurų, taip pat neatmetė galimybės kai kurias išlaidas padengti per projektinį finansavimą. Viceministrė pažymėjo, kad čempionato organizavimo klausimai sprendžiami švietimo, mokslo ir sporto ministro įsakymu sudarytoje darbo grupėje.

Nors, kai kurių komisijos narių nuomone, planuojamos išlaidos galėtų būti koreguojamos, tačiau tokio lygio renginio organizavimas Lietuvai yra prestižo reikalas, todėl komisija siūlo aptarti čempionato rengimui numatomų išlaidų finansavimo galimus šaltinius švietimo, mokslo ir sporto ministro sudarytoje darbo grupėje.

Galimybė mūsų šaliai surengti tokio lygio čempionatą patikėta pirmą kartą. Jis vyks 2020 m. rugsėjo 12 d. – spalio 4 dienomis.

      

 

Komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas, tel. (8 5) 239 6653

Parengė

Seimo kanceliarijos patarėja

Jurgita Petniūnaitė, tel. (8 5) 239 6177

Parašykite komentarą