Tarptautinė komanda VDU rengs ugdymo programą gabiems vaikams

Siekiant kelti švietimo kokybę ir puoselėti gabių vaikų ugdymą, Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) pasirašė tarptautinę bendradarbiavimo sutartį su įmone „IP Capital Group“. Bendradarbiaujant Lietuvos, Izraelio ir Ukrainos atstovams, inicijuojama unikali mokymo programa.

Pagrindinis iniciatyvos tikslas – parengti nacionalinę programą, skirtą gabių vaikų atrankai ir ugdymui, paruošti pedagogus darbui su jais ir suteikti vienodas lavinimo galimybes vaikams iš visų visuomenės sluoksnių.

„Modernios valstybės rengia programas, skirtas gabiems vaikams motyvuoti, skiria joms dideles investicijas. Puoselėjami gabūs vaikai tampa šalies lyderiais tiek akademinėje, tiek politinėje, tiek socialinėje srityse. Nors vieno būdo, kaip atpažinti ir ugdyti gabius vaikus, nėra, tačiau VDU kartu su partneriais priėmė iššūkį – bandysime ieškoti efektyviausių sprendimų. Izraelyje jau daug metų gabūs vaikai gauna ypatingą ugdymą nuo darželių iki universitetų lygmens, tad Lietuvos pedagogams bus atskleistos įžvalgos, kaip perimti šią patirtį“, – paaiškina viena iš projekto vadovių, VDU Švietimo akademijos docentė dr. Ilona Tandzegolskienė.

Sutartį pasirašė VDU rektorius prof. Juozas Augutis ir įmonės „IP Capital Group“ (Izraelis) generaliniai partneriai – Eli Fux ir Haim Zakman. Pasirašyme taip pat dalyvavo Ukrainos kompiuterinių mokslų akademijos narys, IT įmonės „Telesense“ direktorius Eduard Rubin, atsakingas už programos integravimą Ukrainoje, ir Kauno miesto savivaldybės Švietimo skyriaus darbuotoja Dileta Tindžulienė – šio projekto vadovė pastaruosius trejus metus. Savivaldybė iš dalies finansuoja mokytojų kvalifikacinius mokymus gabių vaikų mokymui bei taip pat yra pasirašiusi bendradarbiavimo sutartį su „IP Capital Group“.

„Tai puiki idėja – surasti talentingus vaikus, kad jie pasiliktų čia, Kaune, Lietuvoje, kad kurtų sėkmingus verslus ir augintų pramonę. Manau, tai gera partnerystė tarp verslo ir švietimo“, – bendradarbiavimo pradžia džiaugėsi E. Rubin.

Projekto dalyviai susitarė vykdyti bandomąjį tyrimą trijuose miestuose – Kaune, Charkove (Ukraina) ir Rišon Lezione (Izraelis). Šiuo tyrimu bus analizuojama, kaip kelti programos efektyvumą – palaikyti meistriškumą kaip gyvenimo būdą ir tobulinti visą švietimo sistemą.

Kaune bus projekto centrinė būstinė – mieste bus sutelktos visos žinios, tyrimai, profesinė ir praktinė patirtis, kuria bus dalinamasi su kitais miestais partneriais.

Parašykite komentarą