Dėl Kauno ir Klaipėdos centrinių pašto pastatų vyks viešosios konsultacijos

Susisiekimo ministerija inicijavo tarpinstitucinį pasitarimą dėl Lietuvos paštui priklausančių centrinių pašto pastatų Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje tolesnio panaudojimo ir pritaikymo visuomenės poreikiams.

Pasitarimo metu buvo nuspręsta nestabdyti Vilniaus centrinio pašto pardavimo aukciono ir sulaukti galimų investuotojų pasiūlymų. Vilniaus centrinio pašto pastato aukcionas turėtų įvykti šių metų gruodžio 12 dieną.

Kilus dideliam visuomenės bei vietos savivaldos susidomėjimui dėl Klaipėdos centrinio pašto pastato likimo Lietuvos pašto vadovybė įvertins galimybes stabdyti Klaipėdos centrinio pašto pastato pardavimo aukcioną.

Siekiant kuo efektyviau panaudoti Klaipėdos ir Kauno centrinius pašto pastatus ir pritaikyti juos visuomenės poreikiams nuspręsta surengti viešąją konsultaciją dėl šių centrinių pašto pastatų įveiklinimo. Visuomenė bei suinteresuoti asmenys kviečiami teikti savo idėjas, kaip šie pastatai galėtų būti pritaikomi kultūrinėms, socialinėms, pilietinėms, administracinėms ar kitoms panašioms reikmėms. Viešoji konsultacija su visuomene truks dvi savaites. Savo pasiūlymus galima teikti konsultacijos@sumin.lt. 

Susisiekimo ministerijos sudaryta tarpinstitucinė darbo grupė vertins ir analizuos viešųjų konsultacijų metu iš visuomenės gautus pasiūlymus dėl Kauno ir Klaipėdos centrinių paštų tolesnio panaudojimo.

Susisiekimo ministerija tarpinstituciniame pasitarime darbo grupei pristatė veiksmų planą dėl centrinių pašto pastatų tolesnio panaudojimo ir pritaikymo visuomenės poreikiams. Siūlomam veiksmų planui buvo pritarta ir jis bus įgyvendinamas.

Parašykite komentarą