PRIVAČIŲ UŽSIENIO MOKYKLŲ IR KALBŲ STOVYKLŲ PARODA VILNIUJE

Mokykla, kurioje mokėsi Čarlzas Darvinas – parodoje Vilniuje

Gruodžio 1 d. Vilniuje vyks tarptautinė užsienio privačių mokyklų ir kalbų stovyklų paroda, kurioje moksleiviai ir jų tėvai turės unikalią galimybę susipažinti su visame pasaulyje garsiomis švietimo įstaigomis, ruošiančiomis stojimui į geriausius pasaulio universitetus.

Pirmą kartą į Vilnių atvyksta vienos žinomiausių ir aukštai pagal akademinius rodiklius vertinamos Didžiosios Britanijos mokyklos – Shrewsbury School – atstovai. Mokykla buvo įkurta 1552 m. karaliaus Edvardo VI įsakymu ir iki šių dienų ją baigė daugybė iškilių mokslininkų, rašytojų, politikų, aktorių ir muzikantų. Mokyklos absolventai  – Čarlzas Darvinas, Martinas Johnas Reesas (garsus astrofizikas ir Karališkosios draugijos prezidentas), Filipas Sidney (anglų poetas), Stephenas Gloveris („The Daily Telegraph“ žurnalistas), Nickas Owenas (BBC žurnalistas), Colinas Mackall (žvalgybos vadovas), Nicholas Rankingas (rašytojas ir TV laidų vedėjas) ir daugelis kitų. 

Mokykloje dirba 127 darbuotojai, iš kurių 25 proc. yra Oksfordo ir Kembridžo absolventai. Mokyklos mokiniai reguliariai laimi regioniniuose ir tarptautiniuose konkursuose. Pavyzdžiui, tarptautinėje chemijos olimpiadoje Shrewsbury moksleiviai laimėjo 3 aukso, 10 sidabro ir 5 bronzos apdovanojimus, o Tailande vykusioje tarptautinėje fizikos olimpiadoje aplenkdami 26 komandas iš geriausių pasaulio mokyklų Shrewsbury studentai iškovojo bronzos medalį. Be to, mokykla didelį dėmesį skiria sportui, kūrybinių talentų ugdymui.

Negalima nesutikti su mokyklos direktoriumi p. Leo Winkley, kuris sako: „Geras išsilavinimas atveria duris, jis formuoja tavo charakterį ir suteikia įgūdžių, kurie su tavimi išlieka visą gyvenimą“.

Parodą Vilniuje organizuoja Baltic Council for International Education. Parodoje galėsite asmeniškai susipažinti ir su kitomis žinomomis Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Šveicarijos ir kitų šalių mokyklomis. Nepaisant to, kad už mokslą privačiose mokyklose yra mokama, geriausi studentai turi galimybę dalyvauti įvairiuose konkursuose stipendijoms gauti.

Įėjimas nemokamas!

Paroda „Užsienio privačių mokyklų ir kalbų stovyklų paroda“

Gruodžio 1 d., Vilniuje

Parodos vieta:  Radisson Blu Hotel Lietuva, Konferencijų centras,  Konstitucijos pr. 20

Darbo laikas: 11.00 – 16.00

Papildomą informaciją, dalyvių ir seminarų sąrašą rasite:

https://www.balticcouncil.lt/lt/parodos-ir-seminarai/privaci-uzsienio-mokykl-ir-kal/parodos-dalyviai—kalb-ir-aka

 

Parodos organizatorius:

UAB „Baltic Council for International Education”

Informaciją paruošė direktorė Jurgita Gruodienė

Jogailos g. 4, Vilnius, LT-01116

Tel.: 8 5 2690056, 8671 15728

el.p. lietuva@balticcouncil.org

www.balticcouncil.lt

Parašykite komentarą