VRK nare paskirta Gražina Vickutė

Seimas, atsižvelgdamas į Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos siūlymą, nusprendė paskirti ekonomistės išsilavinimą turinčią Gražiną Vickutę Vyriausiosios rinkimų komisijos nare (VRK). Už tai numatantį Seimo nutarimo pakeitimą (projektas Nr. XIIIP-4214(2) balsavo 96 Seimo nariai, balsavusių prieš ir susilaikiusių nebuvo.

Naujoji VRK narė G. Vickutė pakeis iš šių pareigų pasitraukusią Jonę Valčiukienę. Po šio paskyrimo VRK bus vėl visiškai suformuota.

G. Vickutė dešimt metų yra dirbusi mokykloje direktoriaus pavaduotoja ir mokytoja, dar vieną dešimtmetį dirbo Kupiškio rajono savivaldybėje vyriausiąja ekonomiste, taip pat turi viešųjų pirkimų specialistės patirties. Šiuo metu Vilniaus automechanikos ir verslo mokykloje ji eina vyriausiosios buhalterės pareigas.

Prisistatydama Seimo nariams G. Vickutė sakė, kad turi darbo patirties rinkimuose – nuo rinkimų komisijos narės iki komisijos pirmininkės. „Dalyvavau tikrai ne mažiau kaip penkeriuose rinkimuose ir buvau komisijos pirmininke. Manau, puikiai susitvarkiau su savo darbu, nes suprantu, koks tai yra atsakingas darbas, ir pareigas atlikau tinkamai. Jokių skundų ir nusiskundimų mano darbo klausimais nebuvo. Taigi su darbu Rinkimų komisijoje, rinkimų organizavimu, vykdymu esu susipažinusi“, – anksčiau yra pažymėjusi G. Vickutė.

G. Vickutė Seimo posėdyje prisieks gruodžio 5 d.

VRK sudaro Seimo Pirmininko siūlomas komisijos pirmininkas, du Respublikos Prezidento, du teisingumo ministro ir du Lietuvos teisininkų draugijos pasiūlyti nariai bei partijų, gavusių Seimo narių mandatų daugiamandatėje rinkimų apygardoje, pasiūlyti asmenys.

Į VRK gali būti siūlomas nepriekaištingos reputacijos Lietuvos Respublikos pilietis, kuris pagal Seimo rinkimų įstatymą gali būti kandidatu į Seimo narius ir per paskutinius trejus Seimo, Respublikos Prezidento, savivaldybių tarybų rinkimus, rinkimus į Europos Parlamentą arba referendumus nebuvo atleistas iš rinkimų ar referendumo komisijos už rinkimų įstatymų ar Referendumo įstatymo pažeidimą.

VRK uždaviniai yra organizuoti ir vykdyti Lietuvos Respublikos Seimo, Respublikos Prezidento, savivaldybių tarybų rinkimus, rinkimus į Europos Parlamentą ir referendumus.

Parašykite komentarą