„BaltCap“ infrastruktūros fondas finansuos Lenkijos miesto Mielno visuomeninių pastatų modernizaciją

Didžiausios Baltijos šalyse privačių ir rizikos kapitalo fondų valdymo įmonės „BaltCap“ fondas  „BaltCap Infrastructure Fund“ laimėjo Lenkijos pajūrio miesto Mielno savivaldybės skelbtą visuomeninių pastatų energetinio efektyvumo didinimo konkursą. Fondas investuos daugiau nei 4 mln. eurų, už kuriuos bus renovuotos 2 mokyklos, socialinės rūpybos centras ir sporto salė. 

Fondo valdoma Lenkijoje registruota bendrovė IZIM įgyvendins projektą ir, pagal susitarimą su Mielno savivaldybe, užtikrins atnaujintų pastatų atnaujinimą bei priežiūrą. Viešojo ir privataus sektoriaus partnerystės projekto trukmė – 8 metai. 

„Šio projekto įgyvendinimas ne tik leis pagerinti Mielno savivaldybės teikiamų viešųjų paslaugų kokybę, bet ir leis sumažinti šilumos ir elektros energijos suvartojimą bei CO2 emisijas daugiau nei 70 procentų. Manome, jog tai ne paskutinis energetinio efektyvumo projektas mūsų portfelyje –šiuo metu yra rengiami dar keturi panašaus pobūdžio pasiūlymai Lenkijos savivaldybių vykdomuose viešiosiuose pirkimuose“, – sakė „BaltCap Infrastructure Fund“ partneris Šarūnas Stepukonis.

Mielno burmistrė Olga Roszak-Pezała pažymėjo, kad sandoris yra didžiausias pagal savo apimtį miesto istorijoje. „Didžiuojamės, kad būtent mes įgyvendiname pirmąjį hibridinio tipo projektą regione. Tai yra ir didelis iššūkis – žinome, kad daug kitų savivaldybių stebės ir vertins mūsų projektą prieš priimdami sprendimus. Manau, kad tai svarbus privataus ir viešojo sektoriaus bendradarbiavimo etapas ne tik regione, bet ir visoje Lenkijoje“, – kalbėjo Mielno burmistrė. 

Mielnas yra nedidelis, vos 3,2 tūkst. gyventojų turintis miestelis Šiaurės Vakarų Lenkijoje. Dėl savo geografinės padėties – Mielnas įsikūręs Baltijos pakrantėje – miestelis yra itin turistų mėgstama vietovė vasaros metu.  

„BaltCap“ 100 milijonų eurų dydžio fondą „BaltCap Infrastructure Fund“ įsteigė investicijoms  į  transporto, atsinaujinančios energetikos, energetinio efektyvumo ir savivaldybių infrastruktūros plėtrą ir atnaujinimą. 

Į 20 metų trukmės fondą investavo visi didžiausi Baltijos šalių pensijų fondai, gyvybės draudimo bendrovė bei kiti instituciniai investuotojai. Bendros Lietuvos, Latvijos ir Estijos pensijų fondų investicijos į BInF sudaro 60 proc. visų investicijų – tai yra didžiausia vietinių pensijų fondų investicija į vieną fondą per visą Baltijos šalių pensijų fondų istoriją. 20 mln. eurų į fondą investavo Europos investicijų bankas, kurio finansavimą garantuoja Europos strateginių investicijų fondas (EFSI) – pagrindinis Investicijų Europai plano (žinomo, kaip Junkerio planas) elementas. 20 mln. eurų taip pat investavo ir Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas (ERPB).  

„BaltCap“ yra didžiausias nepriklausomas privataus  kapitalo fondų valdytojas Baltijos šalyse, veikiantis nuo 1995 metų. „BaltCap“ yra investavęs į daugiau nei 70 Baltijos šalyse įsikūrusių įmonių.

 Daugiau informacijos:

Vaidotas Vyšniauskas

Publicum FComm

 v.vysniauskas@publicum.lt

 Tel.: +37061273474

Parašykite komentarą