Seimo lankytojų centras dirbs lankytojams patogesniu laiku

2019 m. lapkričio 29 d. pranešimas žiniasklaidai

Rugsėjo mėnesį duris lankytojams atvėręs Seimo lankytojų centras plečia visuomenei siūlomų paslaugų ratą: iš anksto užsiregistravę pavieniai lankytojai nuo gruodžio 3 dienos – antradieniais ir ketvirtadieniais – kviečiami dalyvauti ekskursijoje į Seimą po įprastų darbo valandų – nuo 17.30 val. ir kiekvieną mėnesio pirmąjį šeštadienį (nuo gruodžio 7 d.) 11.30 val. ir 13.30 val.

Norintiems dalyvauti ekskursijoje būtina iš anksto (ne vėliau kaip 24 val.) iki planuojamo apsilankymo užsiregistruoti el. paštu lankytojai@lrs.lt (nurodyti savo vardą ir pavardę, pageidaujamo apsilankymo datą ir laiką).

Ekskursijos rengiamos lietuvių kalba. Pradžia – Seimo lankytojų centre (Gedimino pr. 60) ir tęsis Seimo rūmuose (Gedimino pr. 53). Ekskursijos Seimo rūmuose trukmė – 1 val.

Ekskursijų dalyviai kviečiami atvykti į Seimo lankytojų centrą likus ne vėliau kaip 15 min. iki planuojamos ekskursijos pradžios. Su savimi būtina turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Nepilnamečiai lankytojai turi būti lydimi suaugusiųjų.

Ekskursijos į Seimą metu lankytojams bus pristatoma Seimo institucija, aplankoma Seimo posėdžių salė, supažindinama su Lietuvos Respublikos Nepriklausomybės atkūrimui svarbiomis erdvėmis – Kovo 11-osios Akto sale, Konstitucijos sale, Lietuvos laisvės gynėjų galerija, sudaroma galimybė apžiūrėti Seime eksponuojamas parodas.

Siūlydamas naujas paslaugas Seimo lankytojų centras įgyvendina vieną svarbiausių veiklos tikslų – skatinti atvirą Seimo ir visuomenės dialogą bei užtikrinti Seimo pasiekiamumą.

Lankytojų centre galima susipažinti su parlamento veikla, istorija, įstatymų leidybos procedūra. Čia eksponuojamos parodos („7 Seimo kadencijos: signatarai Kęstutis Glaveckas ir Emanuelis Zingeris“, „Kelias į laisvę“), Seimo vadovams užsienio šalių parlamentų įteiktos dovanos ir Seimo narių iškovoti sporto apdovanojimai.

Seimo lankytojų centras – edukacinė erdvė sostinėje, kuri yra draugiška šeimoms, vaikams, pavieniams lankytojams, bendruomenėms ir moksleiviams.

Naujasis Seimo lankytojų centro darbo laikas:

Pirmadienį – nuo 8 iki 17 val.

Antradienį, trečiadienį ir ketvirtadienį – nuo 8 iki 19 val.

Penktadienį – nuo 8 iki 15.45 val.

Kiekvieną mėnesio pirmąjį šeštadienį – nuo 11 iki 15 val.

Visos centro paslaugos yra nemokamos.  

Parašykite komentarą