UAB „Dainavos elektra“ – įspėjimas dėl reguliuojamos veiklos sąlygų pažeidimo

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT), atsižvelgdama į AB „Litgrid“ pateiktą informaciją, konstatavo, kad nepriklausomo elektros energijos tiekimo ir visuomeninio elektros energijos tiekimo veiklą vykdanti UAB „Dainavos elektra“ neturi galiojančios elektros energijos balansavimo sutarties ir taip pažeidžia reguliuojamos veiklos sąlygas.

UAB „Dainavos elektra“ nėra atsiskaičiusi su AB „Litgrid“ už balansavimo paslaugas, todėl neturi galiojančios sutarties.

Taryba įpareigojo UAB „Dainavos elektra“ per 30 kalendorinių dienų ištaisyti konstatuotus reguliuojamos veiklos sąlygų pažeidimus, t. y. pasirašyti elektros energijos balansavimo paslaugų teikimo sutartį. Taip pat UAB „Dainavos elektra“ iki 2019 m. gruodžio 10 d. turi pateikti Tarybai paaiškinimus dėl neatsiskaitymo su AB „Litgrid“ ir dokumentus bei duomenis, būtinus įvertinti, ar bendrovės finansinis pajėgumas yra pakankamas reguliuojamai veiklai vykdyti.

UAB „Dainavos elektra“ įspėta, kad nevykdant Tarybos nurodytų įpareigojimų bus pradėta visuomeninio elektros energijos tiekimo licencijos ir nepriklausomo elektros energijos tiekimo leidimo galiojimo stabdymo procedūra.

Parašykite komentarą